10 januari 2017

interactieve meldingen uitlgelicht banner

iOS 10iOS 10: Interactieve meldingen gebruiken, aanpassen en uitschakelen

Interactieve meldingen zijn niet nieuw, sinds iOS 8 kun je deze al gebruiken op je iPhone, iPad of iPod Touch. De interactie kun je activeren door een melding op het toegangsscherm naar links te vegen of omlaag wanneer je iDevice ontgrendeld is.

Vanaf iOS 10 zijn deze meldingen 'rijker' en bevat deze meer informatie. Iedereen kan profiteren van de nieuwe interactieve meldingen, maar ze komen pas echt tot hun recht met behulp van 3D Touch.

Interactieve meldingen gebruiken in iOS 10

De interactieve melden worden verdeeld in drie categorieën, meldingen op het toegangsscherm, meldingen in het berichtencentrum en meldingen wanneer je iDevice is ontgrendeld. De interactie kun je met of zonder 3D activeren, hoe dat percies werkt lees je hieronder terug.

Op het toegangsscherm en berichtencentrum
Zodra je een melding hebt ontvangen op het toegangsscherm of deze raadpleegt in het berichtencentrum kun je deze bekijken. Dit doe je door van rechts naar links te vegen over de melding, tik daarna op de optie 'Bekijk' om de uitgebreide weergave te activeren en eventueel acties te ondernemen. Zo kun je reageren op een bericht of een mail verwijderen. Heb je een iDevice met 3D Touch? Druk dan stevige op de melding om deze acties te kunnen uitvoeren.

Lees ook: Het vernieuwde toegangsscherm en ontgrendelen in iOS 10

iOS 10 Rijke interactieve meldingen op het toegangsscherm

Ontgrendeld iDevice
Wanneer je iPhone, iPad of iPod Touch is ontgrendeld zullen de meldingen bovenin het scherm verschijnen. Veeg dan onmiddellijk de melding naar beneden om de extra opties te activeren. 3D Touch toestellen kunnen eventueel ook weer hier stevige drukken op de melding om de extra’s weer te geven.

iOS 10 Rijke interactieve meldingen na ontgrendeling

Interactieve meldingen uitschakelen

Vreemd genoeg is het niet mogelijk om de interactieve meldingen volledig uit te schakelen in iOS. Ook kun je niet de interactieve meldingen uitschakelen op het toegangsscherm. Je kunt dus voorlopig altijd de details van een melding bekijken, wel kun je het antwoorden op een bericht bijvoorbeeld uitschakelen via Instellingen ▸ Touch ID en toegangscode ▸ schakel de optie 'Antwoord met bericht' uit.

Wil je toch dat niemand je meldingen kan bekijken op het toegangsscherm, dan zal je helaas de meldingen voor die bepaalde app volledig uit moeten schakelen. Dit kan via Instellingen ▸ Berichtgeving ▸ een app ▸ schakel de optie 'Op toegangscherm' uit.

Niet beschikbaar voor alle iOS toestellen

De verrijkte meldingen zijn alleen beschikbaar op de iPhone 5s of later, iPad Pro, iPad Air of later en iPad mini 2 of later.

Lees ook: iPhone of iPad ontgrendelen met Touch ID i.p.v. drukken op thuisknop

Bijgewerkt artikel, origineel van 16/09/2016

Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 10 tips.Reacties


 • Peter

  16 september 2016 om 20:44

  Bekijk en Wis is leuk maar voorheen kon je ook op de X drukken.
  Dan was ik met name het mailbericht kwijt van mijn toegangsscherm maar kon hem dan later afhandelen.

  Is daar nog iets voor terug gekomen?

 • Dominique

  21 september 2016 om 19:22

  Ik kan nergens vinden hoe je de berichtgeving van de iOS10 weer netjes geordend kan maken. Bij de iOS 9 had je alles bij elkaar. Bijv. Whatsapp appjes bij elkaar en Facebook er onder. Als clusters. Nu zit alles bij elkaar en door elkaar. Iemand een tip of hoe dit anders kan?
  Thanks!

 • Wesley Fabry

  21 september 2016 om 19:24

  @dominique helaas slecht nieuws, deze optie is verdwenen en niet meer beschikbaar. Vanaf nu wordt alleen gerangschikt op tijd.

 • Dominique

  21 september 2016 om 22:23

  Aargh belachelijk ! Super irritant ook.. Hoop dat het toch terug komt! Toch bedankt voor de info! 😊

 • glenn

  22 september 2016 om 11:11

  Ik krijg alleen maar de optie ‘Wis’ niet de optie ‘bekijk’, als ik naar links swipe.

  Waar kan dit aan liggen?

 • Wesley Fabry

  22 september 2016 om 11:28

  @Glenn als je een iPhone 6s of nieuwer hebt moet je drukken (3D Touch). Sommige apps hebben geen interactieve meldingen en dan krijg je ook alleen de ‘Wis’ optie te zien.

 • Erik

  10 oktober 2016 om 8:46

  Hoe krijg ik het Belgische nieuws uit m’n news Widget?

 • Wesley Fabry

  10 oktober 2016 om 9:21

  @eric helaas niet mogelijk, je kunt het indienen bij Apple als feedback: https://www.appletips.nl/feedback-apple/

 • Erik

  18 oktober 2016 om 10:13

  Raar, bij mij lukt dat wel, het Belgische nieuws uit de widget halen.

 • Wesley Fabry

  18 oktober 2016 om 12:33

  @erik hoe dan?😉

 • ilse

  27 oktober 2016 om 12:45

  ik wil de knop, “wijzig” van widget wegebben….moet nu 2 handelingen doen om telefoon te openen. weet iemand hoe dat moet?

 • Donny

  3 januari 2017 om 14:21

  Het zou fijn zijn als sommige notificaties gegroepeerd weergeven konden worden net als bij android. Soms staat je scherm oneindig vol met notificaties (instagram en whatsapp bijvoorbeeld) 50 likes zijn ook meteen 50 notificaties. Verder geheel tevreden met iOS10

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!