9 maart 2013

Wifi en bluetooth gebruiken wanneer Vliegtuigmodus actief is

instellingen iosIn sommige gevallen is het noodzakelijk je iPhone uit te schakelen, meestal volstaat het om het geluid in stillemodus te plaatsen en vervolgens kun je toch nog je iPhone gebruiken. Echter dien je deze bijvoorbeeld in een vliegtuig volledig uit te schakelen, je kunt er dan voor kiezen hem volledig uit te schakelen of de vliegtuigmodus-optie in te schakelen.

Wanneer je deze laatste optie inschakelt is het niet meer mogelijk om gebruik te maken van een data-, wifi- of bluetooth netwerk. De Vliegtuigmodus-optie kun je activeren via Instellingen ▸ Vliegtuigmodus. Wanneer deze optie is ingeschakeld is het toch mogelijk om het Wifi-netwerk en bluetooth te gebruiken. Op deze manier kun je dus bijvoorbeeld toch je draadloze headset of het draadloze wifi netwerk in het vliegtuig of andere ruimtes.

Activeer hiervoor eerst de vliegtuigmodus optie en navigeer vervolgens naar het wifi-menu in de Instellingen van iOS. Activeer hier wifi en selecteer een netwerk. Op deze manier kun je vrij eenvoudig Wifi gebruiken wanneer vliegtuigmodus actief is op je iPhone.

vliegtuigmodus

Uiteraard kun je op deze manier ook gebruik maken van het bluetooth netwerk, deze kun je vrij eenvoudig activeren via Instellingen ▸ Bluetooth. Op deze manier kun je gebruik maken van de draadloze netwerken zonder te verbonden zijn met het datanetwerk. Deze optie kun je uiteraard ook gebruiken wanneer je je iPhone wil gebruiken zonder gebeld te worden.

Meer tips over iOS kun je hier terugvinden.Gerelateerde tips:


Reacties


 • henk 9 maart 2013 om 11:42

  Boeiend dat dit zo kan. Bij mijn weten wordt in vliegtuigmodus ook de GPS uitgeschakeld. Is dat correct? Is er een mogelijkheid om GPS toch te activeren onder vliegtuigmodus?

 • macboekje 9 maart 2013 om 13:18

  Wie garandeert jullie dat met deze spielerei de besturing van het vliegtuig niet in het honderd wordt gestuurd?

 • TZG 9 maart 2013 om 15:11

  Dus dan zet je airplane-mode aan en dan haal je hem door wifi of Bluetooth aan te zetten weer uit de airplane-mode. Kan je hem net zo goed niet in de airplane-mode zetten om te beginnen.

 • Rob 10 maart 2013 om 8:48

  Wat een zeurpieten zonder technische kennis.
  Wifi wordt tegenwoordig al in vliegtuigen aangeboden door de airliners.

  Bluetooth heeft maar een zeer beperkte reikweidte en is niet schadelijk.
  Daarnaast kun je in de states al steeds meer gewoon bellen met je iPhone in vliegtuigen.

 • Charles 15 maart 2013 om 23:56

  Wifi was een aantal jaar geleden niks en nu wordt het weer een echte hype. Alleen maar beter :)..

  nu hopen dat er geen vliegtuigen storten :P

 • Gerry 24 april 2014 om 20:07

  Super interessant, wist niet eens dat dit kon joh!

  Ik leer nog elke dag op het internet mijn iphone kennen. Met mijn 85 jaar ben ik blij dat deze websites bestaan met enorm veel tips.

  Dank Gerry

 • Wieger 15 juni 2014 om 20:11

  Kijk dat is goed om te weten. Niet dat ik nou zo vaak in het vliegtuig zit maar toch zeker 1 keer in het jaar.

 • Saiyako 22 juni 2014 om 23:31

  Voor de veiligheid voor iedereen, gewoon je apparaat uit zetten. Omdat niet iedereen weet hoe het allemaal precies werkt. Sommige mensen weten niet eens hoe het apparaat uit moet zetten. Tenzij ze hebben gegarandeerd dat het vliegtuig niet neerstort als iedereen al die apparaten aan zet.

 • Niels 2 juni 2016 om 17:06

  Bedankt voor de tip. Ook ik wist niet dat dit mogelijk was!

  Is het overigens niet gevaarlijk? Ik bedoel ze vragen altijd om je telefoon op vliegtuig stand te zetten. Is dit niet juist de bedoeling zodat je wifi en bluetooth ook daadwerkelijk uitgaan?

 • Wesley Fabry 2 juni 2016 om 19:09

  @niels in het vliegtuig is soms ook wifi, dus dan kan vliegtuigmodus aan en wifi ook

Een reactie toevoegen: