25 februari 2017

Wifi en bluetooth gebruiken op een iPhone wanneer vliegtuigmodus actief is

vliegtuigmodus icoon

Het kan voorkomen dat je niet lastig wil worden gevallen en je het geluid van je iPhone op stil zet. Ook kun je niet storen gebruiken zodat je ook geen trillingen ontvangt of het scherm oplicht. In sommige gevallen moet je de iPhone volledig uitschakelen of vliegtuigmodus inschakelen.

Wanneer je deze laatste optie inschakelt is het niet meer mogelijk om gebruik te maken van een data-, wifi- of bluetooth netwerk. De vliegtuigmodus-optie kun je activeren via Instellingen ▸ Vliegtuigmodus of via het bedieningspaneel. Wanneer deze optie is ingeschakeld is het toch mogelijk om het wifi-netwerk en bluetooth te gebruiken. Op deze manier kun je dus bijvoorbeeld toch je draadloze headset of het draadloze wifi-netwerk in het vliegtuig of andere ruimtes gebruiken.

Wifi en bluetooth inschakelen tijdens vliegtuigmodus

Wanneer vliegtuigmodus is ingeschakeld kun je wifi eenvoudig inschakelen via Instellingen ▸ Wifi, schakel deze in en kies een netwerk. Ditzelfde kun je ook doen voor bluetooth via Instellingen ▸ Bluetooth en maak verbinding met bijvoorbeeld je AirPods, headset of je Apple Watch.

vliegtuigmodus actief en bluetooth/wifi gebruiken

Uiteraard kun je nog sneller wifi of bluetooth inschakelen via het bedieningspaneel. Veeg met één vinger vanaf de onderkant van het scherm omhoog en navigeer naar het eerste paneel. Tik hier op het wifi en/of bluetooth icoon om deze dienst in of uit te schakelen.

Lees ook: Wat is Niet Storen in iOS en hoe werkt het?Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!