11 juli 2017

iOS: Zonsopkomst en zonsondergang tijden

Weer applicatie iOS (logo)

Nu het zomer is kan het handig zijn om te weten wanneer de zon op komt en wanneer deze ondergaat. Zo weet je altijd hoe lang je kunt genieten van de zon op het terras of wanneer je nu echt die romantische strandwandeling moet gaan maken.

In iOS heb je verschillende methodes om de zonsopkomst en zonsondergang te weten te komen. Het eenvoudigste is daarvoor om de weer applicatie te raadplegen, hierin staat precies vermeld op welk tijdstip de zon ondergaat.

Zonsondergang raadplegen via de Weer app

• Open de Weer applicatie
• Tik eventueel onderaan op de drie horizontale strepen
• Kies een gewenste stad of huidige locatie
• Navigeer naar het overzicht van de dag
• Veeg met je vinger van rechts naar links over de uren

Zonsopkomst en zonsondergang raadplegen in iOS

Op een bepaald moment wordt er een halve zon weergegeven met daarboven een pijl omlaag en de tekst 'Onder'. Boven dit alles staat een tijdstip, deze geeft aan hoe laat de zon vandaag onder zal gaan. Wanneer je 's avonds kijkt kun je ook het tijdstip van de zonsopkomst bekijken in dit overzicht. Dit wordt van met de boodschap 'op' en een pijl omhoog weergegeven.

Helaas is de weer applicatie niet beschikbaar op de iPad, gelukkig zijn er wel een hoop andere handige weer applicatie waarbij je ook eenvoudig de zonsopkomst en zonsondergang kunt bekijken. Een voorbeeld is de Yahoo Weer applicatie

Yahoo Weather
Yahoo WeatherApple Watch app
Categorie: Weather, Photo & Video
Ontwikkelaar: Yahoo! Inc.
iPad & iPhone  4+  131 MB DOWNLOAD GRATIS

Zonsopkomst en ondergang raadplegen met behulp van Siri

Ook Siri kun je inschakelen om meer te weten over de zonsondergang en opkomst van die dag. Het voordeel hiervan is dat Siri ook deze gegevens kan opvragen op een iPad zonder Weer applicatie. Activeer Siri, dit doe je door de thuisknop ingedrukt te houden, en spreek vervolgens het commando "Wanneer gaat de zon onder?" uit om de zonsondergang op te vragen of gebruik het commando "Wanneer komt de zon op?" voor de zonsopgang.

Lees ook: Het weerbericht raadplegen vanuit het berichtencentrum in iOSReacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!