Apple Watch

WATCHwatchOS 4: Muziek applicatie met eigen bibliotheek en automatische afspeellijsten

Muziek logo Apple Watch

Vanaf watchOS 4 heeft de Muziek applicatie een nieuw uiterlijk gekregen, deze is meer gericht op de artwork van je albums en afspeellijsten. Echter is er nog een andere opvallende wijziging, je Apple Watch heeft nu een eigen muziekbibliotheek.

Dit houdt in dat je niet meer de muziekbibliotheek van je iPhone kunt bekijken op de Watch, maar alleen de nummers die je gesynchroniseerd hebt vanaf je iPhone. watchOS bevat watchOS bevat wel een optie die het gemis kan opvangen door automatische afspeellijsten toe te voegen aan de Apple Watch.

WATCHwatchOS 4: De nieuwe wijzerplaten instellen en gebruiken

watchOS 4 voegt drie nieuwe types wijzerplaten toe aan je Apple Watch genaamd: Siri, Toy Story en Caleidoscoop. Vooral Siri is de meest productieve van de drie, maar de andere voegen ook een unieke beleving toe.

Zoals de Mickey en Minnie Mouse wijzerplaten zijn de Toy Story exemplaren vooral leuk. De Caleidoscoop kan erg stijlvol en uniek zijn, maar de Siri wijzerplaat spant de kroon. Deze is zeer productief en is een verrijking voor de Apple Watch.

WATCHwatchOS 4: Melding ontvangen bij een vreemde hoge hartslag

hartslag icon Apple Watch

Vanaf watchOS 4 krijgt de Apple Watch een aantal handige nieuwe gezondheidsfuncties en opties erbij. Zo kan krijg je persoonlijke uitdagingen in de Activiteit applicatie en kun je sneller een work-out starten. Daarnaast is de hartslag app zowel op de Apple Watch als iPhone (in Gezondheid) uitgebreid.

Zo kun je meer statistieken bekijken over het hartslag en kan je een melding ontvangen waar je een vreemde hoge hartslag hebt. Uiteraard zal je een hoge hartslag hebben tijdens het sporten, maar het gaat ook om een vreemde hartslag. Wanneer deze opeens in rust (minstens 10 minuten) erg hoog is krijg je een waarschuwing.

WATCHApple Watch Series 3 met 4G is een feit [update]

De Apple Watch krijgt een nieuwe versie genaamd series 3 en heeft ondersteuning voor mobiele netwerken. Dit houdt in dat je de Apple Watch series 3 op het 4G netwerk kunt gebruiken zonder tussenkomst van de iPhone.

Let wel, de derde generatie Apple Watch kun je niet afzonderlijk aanschaffen, een ondersteunde iPhone blijft noodzakelijk. Dit komt omdat de Apple Watch en iPhone hetzelfde telefoonnummer delen. Daarnaast moet je nog steeds de iPhone hebben om de Apple Watch überhaupt te kunnen instellen. Naast 4G komt de Apple Watch beschikbaar in een nieuwe kleuren genaamd blush gold voor de Sport en keramiek grijs voor de Edition variant.

WATCHwatchOS: Een foto of fotoalbum als wijzerplaat instellen

Apple Watch icon voor Foto's

De Apple Watch beschikt over een aantal leuke wijzerplaten, vanaf watchOS 2 heb je de mogelijkheid om foto's als achtergrond te gebruiken. Welke foto's je gebruikt mag je zelf bepalen, wat dacht je van je vakantiefoto's of prachtige wallpapers.

Het leuke van deze optie is dat je ervoor kunt kiezen om altijd dezelfde foto te gebruiken als achtergrond voor je wijzerplaat. Maar je kunt ook een fotoalbum kiezen, dan wordt de foto automatisch gewisseld bij het activeren van de klok.

WATCHVijf tips om je Apple Watch weer sneller te maken

apple watch sport goud

De Apple Watch is een fantastisch apparaat, alleen blijft de meest gehoorde klacht de snelheid van het toestel. De eerste generatie Apple Watch is niet de snelste, maar dat heeft Apple wel gedeeltelijk opgelost met de Apple Watch series 2 en series 1 (vernieuwde versie van de eerste generatie).

Helaas kun je nog steeds een trage Apple Watch ervaren. Er zijn echter wel een aantal tips om je slimme horloge weer sneller te maken. Houdt er wel rekening mee dat de Watch het internet van je iPhone of wifi gebruikt, wanneer je een slechte verbinding hebt kan dit resulteren tot een trage watchOS.

WATCHHet Apple logo toevoegen aan Apple Watch wijzerplaat

Apple Watch icon voor klok

Het is je misschien al opgevallen dat sommige Apple Watch gebruikers een Apple logo hebben op hun Apple Watch wijzerplaat, dit is een monogram dat je kunt instellen. Het is bedoeld om je initialen in te zetten, maar een -logo kan natuurlijk ook.

De monogram kun je beperkt activeren en is een complicatie, hoe je hem kunt instellen leggen we hieronder uit.

WATCHApple Watch: De stopwatch app gebruiken

Apple Watch icon voor stopwatch

Met behulp van de Apple Watch kun je niet alleen meldingen ontvangen of je activiteit controleren en opvolgen, ook kun je met de Apple Watch de tijd beheersen. Zo beschikt de Apple Watch standaard over een stopwatch functionaliteit.

De Stopwatch applicatie is erg handig wanneer je een bepaalde tijd moet registreren. Denk hierbij aan een wedstrijd, met behulp van de Stopwatch app kun je de tijd registreren. Zo weet je precies hoe lang iemand over een bepaalde handeling doet.

WATCHwatchOS: Zoek mijn Vrienden gebruiken op een Apple Watch

zoek mijn vrienden apple watch watchOS

Met behulp van 'Zoek mijn vrienden' kun je snel de locatie van al je vrienden en familie opvragen. Tenminste wanneer jullie elkaar hebben toegevoegd aan de dienst.

Zoek mijn vrienden wordt vooral in de gezinssituatie gebruikt tussen ouders en kinderen, maar ook vrienden kunnen hun voordelen hier uithalen. De applicatie is bijvoorbeeld ook erg handig op vakantie, festival of dagjes weg. Hoe je Zoek mijn Vrienden gebruikt en instelt op een iPhone of iPad lees je hier terug.

WATCHApple Watch: Scherm dat ’s nachts spontaan oplicht uitschakelen

nachtklokmodus Apple Watch

Sinds watchOS 2 heb je de mogelijkheid om de Apple Watch als 'wekker' en nachtklok te gebruiken. De speciale nachtweergave wordt automatisch actief wanneer je de Apple Watch koppelt aan de lader en deze op de zijkant legt met de Digital Crown omhoog (meer info).

Deze speciale weergave toont de datum, tijd en wekker, na enige momenten zal het scherm dimmen. Zodra je de Apple Watch, het scherm, de Digital Crown of de zij-knop aanraakt/indrukt zal de nachtklokmodus actief worden. Wanneer je zelfs een tik geeft aan het nachtkastje zal de Apple Watch door minuscule trillen oplichten. Dit spontaan oplichten kan vervelend zijn, daarom kun je de gehele optie uitschakelen of alleen het per ongeluk activeren van het scherm.

WATCHApple Watch: Siri commando’s om tijd te besparen

Siri Apple Watch

Met behulp van de Apple Watch kun je eenvoudig bepaalde content opvragen of bekijken zonder je iPhone bij de hand te nemen. Je kunt de apps of snelle blik gebruiken om een actie uit te voeren, maar je kan ook gebruikmaken van Siri.

Maar welke Siri commando’s zijn echt handig op je Apple Watch? Hieronder vind je verschillende commando’s terug die je kunt uitvoeren op de Watch. Druk hiervoor de digitale kroon in om Siri te activeren en spreek het commando uit.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!