6 november 2016

WATCHwatchOS 3: Je hartslag controleren

gezondheid Apple watch watchOS

Vanaf watchOS 3 beschikt de Apple Watch niet meer over de optie 'Snelle Blik', dit heeft direct een gevolg voor het bekijken van je hartslag. Voorheen kon dit via de Snelle Blik, nu kan dit via de hartslag applicatie.

Druk op de Digitale Kroon om het app-overzicht te raadplegen. Tik daarna op het hartje met een kleine onderbreking in de rode lijn. Direct wordt de applicatie geopend en zie je jouw laatst gemeten hartslag. Onmiddellijk wordt je hartslag gemeten en krijg je na enkele ogenblikken het resultaat te zien.

Snel toegang tot je hartslag via een complicatie of Dock

Het is misschien een omslachtige manier om je hartslag te controleren, gelukkig kun je deze ook snel benaderen via het Dock of via een complicatie. Bij het plaatsen van de hartslag applicatie in het Dock krijg je onmiddellijk de laatste waarden te zien. Dit direct vanuit het Dock zonder dat je de app daadwerkelijk moet openen.

hartslag controleren via watchOS 3

De complicatie voor hartslag is slechts een snelkoppeling naar de hartslag app. Klik hier voor de omschrijving hoe je een app toevoegt als complicatie aan je wijzerplaat. De stappen voor het Dock vind je hier terug.

Hartslag gegevens bekijken via Gezondheid

Uiteraard is het nog steeds mogelijk om alle gemeten hartslagen te bekijken in de Gezondheid applicatie op je iPhone. Dit doe je via Gezondheid ▸ tabblad 'Gegevens' ▸ Vitale functies ▸ tik op 'Hartslag' ▸ Toon alle gegevens of draai je iPhone een kwartslag.

Hartslag controleren met apps van derde

Naast de standaard applicatie kun je ook je hartslag controleren via apps van derde, HeartWatch is daar een mooi voorbeeld van. Niet alleen houdt deze keurig je hartslag voor de hele dag bij, ook kan de app je een waarschuwing geven bij vreemd gedrag, een te hoge of net te lage hartslag.

hartslag controleren via HeartWatch Apple Watch app

HeartWatch beschikt ook over een complicatie. Deze geeft, in tegenstelling tot de standaard complicatie, wel de laatst gemeten hartslag weer in de wijzerplaat. Zo zie je in één oogopslag je laatst gemeten hartslag. Ook via de HeartWatch app kun je jouw hartslag meten en zelfs Work-Outs starten. Verder kun je de app gebruiken om je slaap te analyseren en overige zaken controleren.

HeartWatch. Heart & Activity Monitor for Watch
HeartWatch. Heart & Activity Monitor for WatchCategorie: Health & Fitness, Medical
Ontwikkelaar: TANTSISSA HOLDINGS PTY LTD
iPhone  4+  15 MB DOWNLOAD  € 3.49

Meer functionaliteit en een snellere Apple Watch door watchOS 3
Klik hier voor een overzicht van alle tips.Reacties


  • Ruud

    7 november 2016 om 6:10

    Zit te wachten op mijn, in de aanbieding gekochte Apple watch. Heb slechts 249,- betaald. Maar lees dat het de eerste versie betreft, die van nog voor versie 1, dus ik hoop maar dat iOS 3 erop kan. En dat hij niet tergerend traag zal zijn, want dan is het misschien nog een miskoop :-)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!