15 oktober 2017

WATCHwatchOS 4: Melding ontvangen bij een vreemde hoge hartslag

hartslag icon Apple Watch

Vanaf watchOS 4 krijgt de Apple Watch een aantal handige nieuwe gezondheidsfuncties en opties erbij. Zo kan krijg je persoonlijke uitdagingen in de Activiteit applicatie en kun je sneller een work-out starten. Daarnaast is de hartslag app zowel op de Apple Watch als iPhone (in Gezondheid) uitgebreid.

Zo kun je meer statistieken bekijken over het hartslag en kan je een melding ontvangen waar je een vreemde hoge hartslag hebt. Uiteraard zal je een hoge hartslag hebben tijdens het sporten, maar het gaat ook om een vreemde hartslag. Wanneer deze opeens in rust (minstens 10 minuten) erg hoog is krijg je een waarschuwing.

Meldingen voor te hoge hartslag op Apple Watch activeren

• Open de Apple Watch app op je iPhone (vanaf watchOS 4)
• Navigeer naar het tabblad 'Mijn watch'
• Tik op 'Hartslag'
• Open de optie 'Verhoogde hartslag'

Op de eerste generatie Apple Watch vind je deze optie terug via Apple Watch iPhone app ▸ Mijn Watch ▸ Berichtgeving ▸ Hartslag.

Apple Watch melding ontvangen bij vreemde hoge hartslag

Kies vervolgens het aantal slagen per minuut dat voor jouw gevoel te hoog is, 120 SPM wordt aangeraden. De meldingen zijn nu actief en je wordt gewaarschuwd wanneer de Apple Watch een hartslag meer die hoger is dan de waarde die je hebt ingesteld terwijl je 10 minuten lang niet lijkt te bewegen. Mocht je de meldingen niet willen ontvangen dan kun je dit doen via de Apple Watch app ▸ Mijn Watch ▸ Hartslag ▸ Verhoogde hartslag ▸ uit.

Vernieuwde hartslag applicatie in watchOS 4

De hartslag app op de Apple Watch is vanaf watchOS 4 compleet vernieuwd met grafieken en overige statistieken. Bovenin vind je jouw huidige hartslag terug en de laatste meting. Daarboven kun je de grafiek raadplegen en daaronder vind je gemiddelden terug van je hartslag in rust of tijdens het wandelen/sporten. Deze grafieken kun je ook in de Gezondheid applicatie op je iPhone raadplegen. Wanneer je de app voor het eerst opstart na de installatie krijg je onmiddellijk de vraag of je meldingen wilt ontvangen.

Lees ook: Handmatig gegevens toevoegen aan de Gezondheid app


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


 • Kor

  17 september 2017 om 13:50

  Als iemand met hartritmestoringen is dit een nuttige functie voor mij. Wanneer is watchOS er ook al weer?

 • Wesley Fabry

  17 september 2017 om 14:00

  Dat is het zeker Kor, aanstaande dinsdag komt watchOS 4 beschikbaar.

 • Kor

  17 september 2017 om 16:01

  Bedankt, dan ga ik het dinsdag installeren (na iOS 11 op mijn iPhone).

 • Rens

  18 september 2017 om 9:45

  Het zou ook mooi zijn als hart stopt dat hij 112 belt , lokatie weet de watch

 • Philip

  15 oktober 2017 om 10:05

  Rens, een mooi idee, maar hoe gaat de watch het onderscheid maken tussen een hart dat stopt en een watch die wordt afgelegd ?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!