14 juni 2015

Uitgebreide statistieken bekijken over je WhatsApp verbruik

Whatsapp icoon voor iOS en Android

WhatsApp voor iOS wordt zelden geupdate en als er een update is worden er meestal alleen maar bugs opgelost. Eerder deze week heeft WhatsApp update 2.12.3 uitgebracht dat volgens log alleen maar bugfixs bevat, maar niets is minder waar, WhatsApp heeft er namelijk een nieuwe optie bij namelijk: uitgebreide statistieken bekijken over je WhatsApp verbruik.

Via deze optie kun je snel controleren hoeveel berichten je naar iemand of een groep hebt gestuurd, maar ook hoeveel foto's, video's, geluid, locaties enzovoorts.

Voorheen was het al mogelijk om te zien hoeveel berichten je had verstuurd, echter kun je dit nu per contactpersoon controleren. Hoe je dit moet doen lees je hieronder terug.

• Open WhatsApp applicatie
• Navigeer naar Instellingen
• Open 'Account'
• Tik op 'Opslag in gebruik'

whatsApp statistieken bekijken

Onmiddellijk krijg je een lijst van contactpersonen die je kunt sorteren op aantal berichten of grootte (opslagruimte). Door op een contactpersoon te tikken kun je de statistieken raadplegen. Zie je de statistieken nog niet? Dan moet je waarschijnlijk de applicatie nog updaten, dit kan via App Store ▸ Updates.

Meer over WhatsApp kun je hier terugvinden.Reacties


 • Frank

  14 juni 2015 om 10:34

  Wat moet je met WhatsApp als je al berichten hebt ;-)
  Trouwens ik vind WA een energie slurper op de iPhone, wat is jullie mening? Als ik WA in schaduw heb draaien is mijn accu veel sneller leeg.

 • Valentijn

  14 juni 2015 om 12:06

  Beste Frank, ik weet niet of je uitspraak iz WA serieus of prikkelend was bedoeld, maar als het serieus is bedoeld, heb ik volgens mij wel een antwoord. Whatsapp is feitelijk uitgebreider, maar wat ik belangrijker vind…het is de standaard. Er zijn meer dan 9 miljoen (!) dagelijkse gebruikers in NL. Ik denk dat er nog geen 1% op dagelijkse basis ‘berichten’ gebruikt. En je gaat niet een binnengekomen WA, beantwoorden via je ‘berichten’ app. Dus gebruik je WA en bij tevredenheid blijf je die ook gebruiken…

  Mvg Valentijn

 • Valentijn

  14 juni 2015 om 12:13

  En nog even een reactie op het ‘energie slurpen op de iphone’ eventueel door WA of de eeuwige batterij discussie in het algemeen. Ik heb bij mijn bed, huiskamer, in mijn auto en op mijn werk een (Lightning) voeding liggen. Dat was een kleine investering, maar dat heeft wel als resultaat dat je nooit een lege iPhone hebt en de rest wel. Het ‘probleem’ zit het hem volgens mij niet in de accu van je smartphone, maar aan het persee niet willen investeren in een extra voeding van de gebruiker ervan.

 • Wesley Fabry

  14 juni 2015 om 12:29

  @frank als ik voor mezelf spreek vind ik WhatsApp een echte Android applicatie, updates zijn beperkt, hij ziet er niet mooi uit en de mogelijkheden zijn misschien ‘groter’ maar berichten haalt het goed in. Maar ja inderdaad iedereen heeft het en kan het gebruiken, dat is de kracht en ook het voordeel. Maar ik gebruik whatsapp zelden, gelukkig hebben de meeste een iPhone ;-)

 • Dviate

  14 juni 2015 om 21:07

  “worden er meestal alleen maar bugfixes opgelost“. Bugs worden opgelost met bugfixes, een bugfix oplossen riekt een beetje naar een pleonasme :)

 • Wesley Fabry

  14 juni 2015 om 21:09

  Klopt…

 • Ruben

  25 januari 2016 om 23:32

  Waarom kunnen Android gebruikers niet zien met wie ze het meest hebben geappt. gebruik zelf android en ben er erg benieuwd naar

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!