18 juli 2017

CarPlayAlle modellen die Carplay ondersteunen

carplay touch

CarPlay is aan een opmars bezig. De functie bestaat al een aantal jaren, maar begint nu pas in steeds meer auto's beschikbaar te komen.

Met behulp van Carplay kun je jouw iPhone veilig in de auto gebruiken via het geïntegreerde entertainmentsysteem. Je kunt de iPhone, als dan niet draadloos, koppelen aan dit systeem om zo CarPlay te activeren. Met deze functie kun je eenvoudig navigeren met Apple Maps (Kaarten), bellen, berichten bekijken en verzenden, Siri raadplegen, en meer. Klik hier om alles te weten te komen over CarPlay.

Alle modellen die CarPlay ondersteunen

Op de website van Apple vind je een handige pagina terug die alle beschikbare automodellen toont die CarPlay ondersteunen. De lijst is in de afgelopen maanden aardig gegroeid. Helaas ondersteunen nog niet alle automerken en modellen deze functie. Klik hier om de pagina te openen en de automodellen te bekijken.

carplay modellen

Is een nieuwe auto kopen net iets te duur? Dan kun je een auto-entertainmentsysteem met CarPlay functionaliteit inbouwen in je huidige auto. Deze zogenaamde aftermarket-producten worden onder andere gemaakt door Pioneer, Parrot, Kenwood en Alpine. Dit is dan weer net iets goedkoper dan een volledige nieuwe auto. Een voorbeeld is de Pioneer SPH DA120 radio.

Lees ook: Berichten ontvangen en versturen in de auto

CarPlay is beschikbaar vanaf de iPhone 5 en wordt actief wanneer je de iPhone aansluit met de USB-kabel op een CarPlay compatible auto-entertainmentsysteem. Klik hier voor alle tips over CarPlay.Reacties


 • imiek

  9 januari 2017 om 18:07

  Mooi overzicht. Wat wel van belang ook om te weten is dat je auto er mogelijk wel voor geschikt is maar dat voor de activatie ervan nog fors betaald moet worden. Ik rij zelf een VW Golf Sportsvan highline van 2016 en zou zo’n 250 euro!! moeten betalen voor de activatie. Schandalig VW.

 • sjoerd de Vries

  10 januari 2017 om 20:47

  Nou met mijn Opel Karl was/is het gelukkig gratis (geen activatie kosten)
  Wel moet ik voor CarPlay de USB/lightning kabel aansluiten.

 • Piet van 't Zelfde

  3 maart 2017 om 22:51

  Mijn 2016 Skoda heeft standaard Carplay maar ook BlueTooth waardoor ik ook muziek van mijn iPhone kan beluisteren en bellen gaat ook gemakkelijk.

 • Rob H

  18 juli 2017 om 10:19

  Een nadeel van CarPlay is dat het niet goed samenwerkt met Flitsmeister. Zodra je muziek selecteert in je auto is Flitsmeiser verdwenen van je scherm. Daarbuiten vind ik €300 wat duur als abonnement in mijn BMW. Heb het 1 maand op proef gehad, maar na 3 dagen al weer uitgeschakeld.

 • Ralph

  19 juli 2017 om 16:01

  @Rob H. Kun je nog beter het entertainment pakket aanschaffen via de BWM app store. Wanneer je spraakbesturing langer indrukt wordt Siri actief. Je kunt je email laten voorlezen ed en muziek en zelfs films via Apple Music. Ik heb een BMW uit 2016

 • Henk H

  21 september 2017 om 14:06

  Ik heb IOS 11 op mijn iPhone 6 maar zie geen maximum snelheid symbool in Carplay verschijnen. Wie heeft dat ook en wat is er aan te doen om dit m.i. onmisbare toevoeging actief te krijgen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!