Menu

11 augustus 2016

CarPlayAlle modellen die Carplay ondersteunen

carplay touch

CarPlay is aan een opmars bezig. De functie bestaat al een aantal jaren, maar begint nu pas in steeds meer auto’s beschikbaar te komen.

Met behulp van Carplay kun je jouw iPhone veilig in de auto gebruiken via het geïntegreerde entertainmentsysteem. Je kunt de iPhone, als dan niet draadloos, koppelen aan dit systeem om zo CarPlay te activeren. Met deze functie kun je eenvoudig navigeren met Apple Maps (Kaarten), bellen, berichten bekijken en verzenden, Siri raadplegen, en meer. Klik hier om alles te weten te komen over CarPlay.

Alle modellen die CarPlay ondersteunen

Op de website van Apple vind je een handige pagina terug die alle beschikbare automodellen toont die CarPlay ondersteunen. De lijst is in de afgelopen maanden aardig gegroeid. Helaas ondersteunen nog niet alle automerken en modellen deze functie. Klik hier om de pagina te openen en de automodellen te bekijken.

carplay modellen

Is een nieuwe auto kopen net iets te duur? Dan kun je een auto-entertainmentsysteem met CarPlay functionaliteit inbouwen in je huidige auto. Deze zogenaamde aftermarket-producten worden onder andere gemaakt door Pioneer, Parrot, Kenwood en Alpine. Dit is dan weer net iets goedkoper dan een volledige nieuwe auto. Een voorbeeld is de Pioneer SPH DA120 radio.

Lees ook: Berichten ontvangen en versturen in de auto

CarPlay is beschikbaar vanaf de iPhone 5 en wordt actief wanneer je de iPhone aansluit met de USB-kabel op een CarPlay compatible auto-entertainmentsysteem. Klik hier voor alle tips over CarPlay.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: