22 januari 2017

iOS 10iOS 10.2: Siri alleen gebruiken wanneer je iPhone ontgrendeld is

Siri icon voor iOS 9

Vanaf iOS 10.2 kan Siri meer, ook in apps van derde. Vanaf het toegangsscherm is het mogelijk om Siri te gebruiken, zelfs wanneer je iDevice is vergrendeld. Wanneer je Siri gebruikt op een iDevice dat is vergrendeld is dit wel beperkt. Zo kun je nauwelijks persoonlijke informatie of gegevens opvragen.

Echter kun je Siri wel vragen van wie de iPhone of iPad is en krijg je alle persoonlijke gegevens te zien, ook als deze is vergrendeld. Misschien zit je daar niet op te wachten, gelukkig kun je dan ervoor kiezen om alleen Siri te gebruiken wanneer je iDevice is ontgrendeld.

Siri alleen gebruiken wanneer je iPhone of iPad is ontgrendeld

Vanaf iOS 10.2 kun je onderstaande stappen volgen om de toegang bij een vergrendelde iPhone of iPad te ontzeggen:
• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar 'Siri'
• Schakel de optie 'Toegang indien vergrendeld' uit

siri alleen gebruiken wanneer iOS is ontgrendeld

Vanaf dit moment is het niet meer mogelijk Siri te gebruiken wanneer je iDevice is vergrendeld. Deze optie bestaat eigenlijk al veel langer, echter heeft Apple in iOS 10.2 bovenstaande mogelijkheid toegevoegd.

Heb je iOS 10.1.1 of ouder dan kun je ook via Instellingen ▸ (Touch ID en) toegangscode ▸ Siri uitschakelen. Dit heeft hetzelfde effect, dan is Siri ook alleen maar te gebruiken bij een ontgrendelde iPhone, iPad of iPod Touch.

Lees ook: Stembediening en Siri volledig uitschakelen in iOSReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!