22 januari 2017

WATCH15 Force Touch tips voor je Apple Watch (#1)

Force Touch op de Apple Watch

Met behulp van Force Touch kun je extra opties activeren op het scherm van je Apple Watch, zo kun je een nieuw bericht starten, je locatie doorsturen, wijzerplaat wijzigen, meldingen wissen, enzovoorts. Hieronder vind je vijftien Force Touch tips terug, Force Touch kun je activeren door stevig te drukken op je scherm tot de optie wordt geactiveerd.

De kleur van een Emoji

Wanneer je een geanimeerde emoji wilt doorsturen naar iemand dan kun je de kleur aanpassen van het mannetje en het hartje. Deze emoji’s vind je terug bij het antwoorden op een bericht door op de emoticon naast de microfoon te tikken.

Nieuw bericht

Via de berichten applicatie kun je in eerste instantie alleen je ontvangen berichten bekijken, echter kun je met behulp van Force Touch ook een nieuw bericht starten.

Andere stopwatch

Naast de standaard stopwatch kun je in de gelijknamige applicatie ook een andere module kiezen, druk stevige op het scherm om de stopwatch te wijzigen naar analoog, digitaal, grafiek of hybride.

Force Touch Apple Watch

(emoticon, berichten, stopwatch)

Gebruik de timer 12 of 24 uurs

De timer kun je 12uurs of 24 uurs gebruiken, met behulp van Force Touch kun je de timer wijzigen door een gewenste selectie te maken.

Kalenderweergave

In de Agenda applicatie is standaard de lijstweergave geactiveerd, deze kun je aanpassen naar een dagweergave met behulp van Force Touch, ook kun je via deze weg snel 'Vandaag' openen.

Wijzig je bewegingsdoel

Met behulp van de activiteit applicatie kun je jouw beweging volgen, iedere dag moet je een bepaald verbrande calorieën halen, dit doel kun je zelf aanpassen. Open de activiteit applicatie en druk stevig op het scherm om het doel aan te passen.

Force Touch op Apple Watch

(timer, agenda, activiteit)

E-mailberichten beheren

Een e-mailbericht in de Mail applicatie kun je bekijken, om actie te ondernemen moet je helemaal naar beneden scrollen, echter is dit niet het geval wanneer je Force Touch gebruikt. Dan kun je onmiddellijk een e-mailbericht markeren of verwijderen.

Andere weercondities

Standaard kun je het te verwachten weertype bekijken in de Weer applicatie. Aan de hand van symbolen kun je te weten komen wat voor weer het de komende uren gaat worden. Ook kun je de neerslag en temperatuur weergeven, druk stevige op het scherm en kies een gewenste weergave.

Muziek afspelen op een ander bron

Muziek kun je afspelen op je iPhone, gesynchroniseerde koptelefoon of via Airplay, dit kun je wijzigen door Force Touch te gebruiken in de muziek applicatie. Ook kun je snel het huidige nummer openen via deze weg.

Force Touch op Apple Watch

(mail, weer, muziek)

Zoeken in de Kaarten app

Snel een locatie opzoeken, dat kan via de kaarten applicatie. Druk stevige op het scherm om het zoeken te activeren, op deze manier kun je ook snel de locatie van een contact opzoeken.

Nieuwe wekker

Via de wekker applicatie kun je een alarm instellen, door met enige druk te drukken op het scherm wanneer de app actief is kun je een nieuwe wekker aanmaken.

Wijzig de wijzerplaat

Druk met enige druk op het scherm van je Apple Watch wanneer de klok actief is, vanaf dan kun je de wijzerplaat aanpassen of wijzigen.

Force Touch op Apple Watch

(kaarten, wekker, klok)

Locatie doorsturen

Open gesprek in de berichten applicatie, druk stevige op het scherm om Force Touch te activeren, vanaf dat moment kun je antwoorden, details over de contactpersoon bekijken of je locatie doorsturen.

Alle meldingen wissen

Snel al je meldingen in het berichtencentrum wissen? Open het berichtencentrum, druk stevig op het scherm en kies voor de optie 'Wis alles'.

Force Touch in apps van derde

Force Touch is niet alleen beperkt tot applicaties van Apple, ook apps van derde maken er gebruik van. Zo kun je door stevige te drukken op je scherm een nieuwe tweet aanmaken in Twitter, je locatie veranderen in Swarm, notificaties inschakelen in de Withings home app, nieuws opnieuw inladen in een nieuws app app, etc.

Force Touch op Apple Watch

(berichten, berichtencentrum, twitter)

Als gouden regel kunnen we wel stellen, druk altijd eens stevig op je scherm in iedere Apple Watch applicatie, wie weet wat voor leuke opties er beschikbaar komen. Klik hier om meer te weten te komen over Force Touch.

Lees ook: Betekenis van de verschillende Apple Watch statussymbolenReacties


 • Loek

  8 maart 2017 om 9:49

  “nieuws opnieuw inladen in de Nu.nl app, etc.”
  Volgens mij heeft de ‘NU.NL app’ helemaal geen apple watch versie?

 • Wesley Fabry

  8 maart 2017 om 9:56

  @loek niet meer, hebben ze wel altijd gehad. Waarom er nu geen ondersteuning meer is kan ik niet terugvinden.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!