7 maart 2017

WATCHApple Watch: Wat is Force Touch en hoe werkt het?

Force Touch op de Apple Watch

Omdat de Apple Watch een klein scherm heeft, is Apple opzoek gegaan naar een alternatief om extra opties te kunnen weergeven. Op de iPhone kun je al snel knoppen op het scherm tonen, maar op de Apple Watch is dit haast niet mogelijk, daarom kun je extra knoppen activeren met Force Touch.

Force Touch is een term die meet hoe hard je met één (of meerder) vingers drukt, in dit geval, op het beeldscherm. Zo kan de Apple Watch onderscheidt maken tussen een tik op het scherm, of een harde druk. Door deze actie uit te voeren kan de Apple Watch opties tonen (soort secundaire klik, rechtermuisknop), het beste is dit uit te leggen met een voorbeeld.

Wanneer je de Berichten applicatie opent op je Apple Watch krijg je een overzicht te zien van al je berichten, door er op te tikken wordt een bericht geopend en kun je antwoorden. Door met extra druk te drukken op het scherm in de berichten app kun je een nieuw bericht aanmaken, iets wat niet kan zonder Force Touch.

Force Touch voorbeelden

Hard drukken om Force Touch te activeren

Bij het gebruik van Force Touch zal je merken dat je ook echt 'hard' moet drukken, een slappe druk op het scherm heeft soms geen effect. Op de Apple Watch is het helaas niet altijd duidelijk wanneer je Force Touch moet gebruiken. De meeste standaard Apple applicaties beschikken over Force Touch, het is gewoon een kwestie van uittesten om ze te ontdekken. Hieronder hebben we enkele Force Touch opties op een rij gezet.

• Wis alle meldingen in het berichtencentrum
• Stop of pauzeer een work-out
• Kies een andere stopwatch in de gelijknamige app
• Markeer, ongelezen of verwijder een e-mail tijdens het bekijken
• Wijzig bewegingsdoel in de Activiteit app
• Wijzig de wijzerplaat (tijdens een actieve klok)
• Kies een andere weergave in de Agenda app
• Zoek of navigeer naar contacten in de kaarten app
• Bekijk de regen en temperatuur verwachting in de Weer app
• Nieuwe tweet (in de officiële Twitter app)

Force Touch voorbeelden Apple Watch

Niet iedere Apple Watch applicatie gebruikt Force Touch

De mogelijkheden kunnen eindeloos zijn, maar je moet even op onderzoek gaan. Als de app (kan ook een bepaalde 'pagina' in de app zijn) geen Force Touch opties heeft dan zal het scherm lichtje uitzoomen en wiebelen, dit is een teken dat er geen opties beschikbaar zijn via Force Touch.

Je zal merken dat je snel gewoon wordt aan Force Touch en zodra je het door hebt dit vaak zult gebruiken. Het is zelfs zo erg dat je onbedoeld op je iPhone gaat drukken in de hoop dat er een Force Touch optie beschikbaar komt, het wordt dus normaal.

Lees ook: 15 Force Touch tips voor je Apple Watch (#1)Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!