17 maart 2017

Handoff gebruiken op iPhone, iPad, Apple Watch en Mac

continuity, handoff

Wanneer je in het bezit bent van meerdere Apple apparaten zoals de iPhone, Apple Watch en Mac dan kun je 'verder gaan' met een bepaalde taak door middel van Handoff. Een voorbeeld je bent een e-mail aan het opstellen op je iPhone, dan kun op je Mac verder gaan dankzij deze slimme functie. Ben je aan het surfen op je iPad, dan kun je hiermee verder gaan op je iPhone.

De functie gaat vrijwel automatisch wanneer je aan een aantal voorwaarden voldoet. Naast het verder gaan van taken kun je handoff ook gebruiken om de gekopieerde tekst van het ene apparaat te plakken op het andere. Dit universeel klembord is beschikbaar vanaf iOS 10 en macOS Sierra, klik hier voor meer informatie.

Welke apparaten ondersteunen Handoff?

Handoff is beschikbaar op de iPhone 5 of nieuwer, iPad 4e generatie, iPad Air of nieuwer, iPad mini of nieuwer, iPad Pro of nieuwer, iPod Touch 5e generatie, MacBook (begin 2015 of nieuwer), MacBook Pro (2012 of nieuwer), MacBook Air (2012 of nieuwer), Mac mini (2012 of nieuwer), iMac (2012 of nieuwer), Mac Pro (eind 2013 of nieuwer), Apple Watch eerste generatie of nieuwer. Alle iOS apparaten moeten iOS 8 of nieuwer hebben geïnstalleerd, de Mac moet OS X Yosemite of nieuwer draaien.

handoff gebruiken

Wat is Handoff en waarvoor gebruik je het?

In de inleiding van deze handleiding zijn al enkele voorbeelden te lezen over deze functie. Je zult handoff vooral gebruiken om met een bepaalde taak verder te gaan op een ander apparaat. Iets wat je vooral zult ervaren wanneer je op je iPhone aan het werk bent en deze taak wilt voortzetten op je Mac of iPad o.w.v. een groter scherm.

Welke eisen zijn aan Handoff verbonden?

Handoff werkt alleen op een ondersteunend apparaat die je hierboven terugvindt. Verder moet blueatooth en een netwerkverbinding (wifi of mobiel netwerk) actief zijn. Tot slot moet op alle apparaten hetzelfde iCloud account actief zijn om de verbinding tussen de apparaten tot stand te brengen.

Handoff activeren op een iPhone, iPad, Apple Watch en Mac

In iOS kun je Handoff activeren via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Handoff ▸ schakel de gelijknamige optie in. Op een Apple Watch kun je dit activeren via de Apple Watch applicatie voor de iPhone. Navigeer naar het tabblad Mijn Watch ▸ Algemeen ▸ activeer de optie 'Schakel handoff in'. Deze optie inschakelen op een Mac doe je via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Algemeen ▸ vink de optie 'Sta Handoff tussen deze Mac en uw iCloud-apparaten toe' aan. Herstart eventueel het apparaat om de activatie geforceerd te voltooien.

handoff gebruiken in iOS instellen

Hoe Handoff gebruiken in iOS en macOS (OS X)

Zodra je de functie hebt geactiveerd kun je deze onmiddellijk gebruiken. In iOS kun je de taak op twee manieren overnemen: vanaf het toegangsscherm en de appkiezer. Links onderaan het toegangsscherm vind je een app-icoon terug gelinkt is aan de Handoff taak. Veeg deze omhoog om de taak over te nemen. Dit kun je ook doen door het apparaat te ontgrendelen en twee maal te drukken op de thuisknop om de appkiezer te openen. Tik onderaan de appkiezer op de Handoff taak om deze te openen. Ditzelfde geldt ook voor taken die je van de Apple Watch overneemt, uitgebreide info hierover vind je hier terug.

Handoff gebruiken en instellen op een Mac

Op een Mac kun je een Handoff taak overnemen door op het extra icoon links van het Dock te klikken. Open bijvoorbeeld een website in Safari op een iOS apparaat, zodra dit actief is zie je links van het Dock op je Mac de Safari applicatie verschijnen. Klik hierop en onmiddellijk wordt Safari en de desbetreffende website geopend op je Mac.

Handoff gebruiken vanaf iOS 11

Vanaf iOS 11 kun je Handoff nog steeds gebruiken, alleen kun je de taak niet meer overnemen vanaf het toegangsscherm. Zo kun je de taak alleen via de appkiezer overnemen of via het Dock op de iPad. De appkiezer kun je openen door tweemaal te drukken op de thuisknop, op een iPhone X open je deze door vanaf de onderkant van het scherm omhoog te vegen en halverwege het scherm te stoppen. Tik onderaan op de snelkoppeling voor Handoff.

HandOff ivoorbeeld OS 11

Op een iPad kun je ook vanuit het Dock de taak overnemen, rechts in het Dock verschijnt namelijk het app icoon met daaraan een miniatuurversie van je Device. Tik op het app icoon om de taak over te nemen.

Lees ook: Oplossing voor niet werkende Handoff functieReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!