7 maart 2017

NieuwsParallels Desktop Lite (gratis) nu beschikbaar in de Mac App Store

Met Parallels Desktop is het mogelijk om Windows (vanaf Windows XP), Linux of macOS (vanaf 10.7) virtueel te installeren op je Mac. Via de virtuele machine kun je een besturingssysteem volledig zonder beperkingen installeren en gebruiken. Hierbij heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om bestanden te slepen tussen de verschillende besturingssystemen en kun je in de virtuele omgeving gebruikmaken van printers aangesloten op je Mac.

Sinds deze week is er ook een Parallels Desktop Lite in de Mac App Store beschikbaar. Deze kun je gratis gebruiken om een Linux distributie of macOS versie te installeren binnen de virtuele omgeving. Wil je Microsoft Windows installeren dan zul je hiervoor een speciale in-app aankoop (€59,99) moeten doen.

Voorbeeld van parallels coherence, windows applicaties die geinstaleerd zijn op een Mac

Echter zitten er aan de Parallels Desktop Lite enkele nadelen. In de lite versie ontbreekt namelijk de bijzondere en geprezen 'Coherence'-functie. Met deze deze functie is het mogelijk om alle programma’s die je opent in Windows rechtstreeks te gebruiken in macOS (OS X). Zo behoud je gewoon macOS (OS X) met in het Dock de Windows applicaties. Je kunt dus een Windows 10 applicatie zoals bijvoorbeeld Excel via Parallels onder macOS gebruiken in een venster of volledige schermweergave, de applicatie kan je starten vanuit het Dock.

Wil je gebruikmaken van deze 'Coherence'-functie dan kun je beter de volledige versie van Parallels Desktop 12 voor €79,99 aanschaffen via de Parallels website.

Parallels Desktop Lite
Parallels Desktop LiteCategorie: Business, Productivity
Ontwikkelaar: Parallels International GmbH
Mac OS X  4+  223 MB DOWNLOAD GRATIS

Parallels Desktop Lite, handig voor macOS beta's

Een reden om macOS te installeren in Parallels kan zijn om een beta versie uit te proberen, iets wat zeker handig kan zijn na het WWDC waar (waarschijnlijk) de opvolger van macOS Sierra zal worden geïntroduceerd. Met behulp van de optie 'New virtual machine' ▸ 'Install Windows or another OS from a DVD or image file' kun je een macOS installer image of USB stick selecteren, hierna wordt het macOS automatisch geïnstalleerd in de virtuele omgeving.

De gratis versie van Parallels Desktop Lite is leuk om uit te proberen. Wil je er blijven van gebruikmaken en de coherence-functie toepassen, dan is de volledige versie van Parallels Desktop 12 een betere aankoop.

De trail versie van Parallels Desktop 12 kun je hier downloaden.

Lees ook: Een macOS Sierra installatie USB Stick makenReacties


 • J.H.Kolmschot

  9 maart 2017 om 9:30

  Ik wil graag Parallels Desktop 12 gebruiken.
  Ik moet echter eerst Microsoft Windows installeren.
  In dit bericht staat dat je Windows kunt installeren via een speciale in-app aankoop. Kosten € 59,99
  Waar kan ik die kopen?

 • Richard IJzermans

  9 maart 2017 om 10:13

  Op het moment dat je Windows gaat installeren,krijg je vanzelf de melding dat hiervoor een in-app aankoop nodig is. Je moet dus over al over een Windows licentie beschikken.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!