Nieuws

macOS 10.13macOS High Sierra vanaf nu beschikbaar!

macOS high sierra logo

Om de servers en Apple support te ontlasten heeft Apple de uitrol van macOS een week uitgesteld, vanaf nu kun je macOS High Sierra downloaden in de Mac App Store.

macOS High Sierra maakt gebruik van het nieuwe Apple File System (APFS), het bestandssysteem dat voor de communicatie zorgt tussen hard- en software. Daarnaast worden er een aantal kleine opties toegevoegd. Meer over deze update vind je terug in de macOS High Sierra FAQ.

iOS 11iOS 11, watchOS 4 en tvOS 11 nu beschikbaar

iOS 11 logo appletips

Goed nieuws! Je iPhone, iPad, Apple Watch en Apple TV wordt weer als nieuw want iOS 11, watchOS 4 en tvOS 11 zijn nu beschikbaar om te downloaden. macOS High Sierra komt volgende week (25 september) beschikbaar.

iOS 11 kent vele verbeteringen zoals een vernieuwd bedieningspaneel, toegangsscherm, maar ook nieuwe opties in foto's, berichten en niet storen tijdens autorijden. Meer over de introductie van iOS 11 vind je hier. In de iOS 11 FAQ worden de nieuwe functies en opties besproken die de nieuwe software met zich meebrengt. De FAQ kun je hier raadplegen.

NieuwsSamenvatting iPhone-event 2017: iPhone X, iPhone 8, AirPower en meer aankondingen

apple logo

Gisteren tijdens een speciaal event in het Steve Jobs Theater te Cupertino heeft Apple een hoop nieuwe producten, diensten en technologieën aangekondigd. Zo is de nieuwste generatie iPhone aangekondigd, maar ook de Apple Watch series 3 en Apple TV 4K. De grootste aankondiging is uiteraard de iPhone X die vanaf 3 november beschikbaar is (pre-order vanaf 27 oktober).

Naast producten heeft Apple ook een hoop nieuwe technologieën aangekondigd zoals Face ID, Portrait Lighting, hartslag monitor in watchOS 4 en uitmuntende beeldkwaliteit voor de Apple TV 4K. In deze samenvatting sommen we alle feiten in het kort op en leggen we enkele nog niet besproken opties en producten uit.

NieuwsiPhone 8 (Plus), Apple Watch series 3 en Apple TV 4K bestellen (reserveren)

iPhone 8 (plus) camera

De iPhone 8 (Plus) is op 12 september aangekondigd en kun je vanaf nu in Nederland en België bestellen bij de mobiele providers en webshops. Vanaf 09:01 uur kun je de iPhone 8 (Plus) ook vooruitbestellen (pre-order) in de Online Apple Store.

De nieuwe generatie iPhone komt beschikbaar in drie verschillende kleuren, het instapmodel wordt geleverd met 64GB opslag. De iPhone 8 (plus) heeft een glazen achterkant, A11 Bionic-processor, verbeterde camera en kan draadloos opgeladen worden. Let op, het gaat hier om de iPhone 8, de iPhone X kan pas 27 oktober besteld worden. Meer informatie over de iPhone 8 en de verschillen met de iPhone X lees je hier terug.

NieuwsSynchronisatie van iOS apps verdwenen uit nieuwe iTunes 12.7, wat nu? [update]

nieuw itunes logo voor Apple Music

Eerder deze week heeft Apple de nieuwe iTunes versie 12.7 uitgebracht, de update is te downloaden via de Mac App Store en is ter voorbereiding op iOS 11. Vanaf deze versie is het niet meer mogelijk om apps te bekijken of te synchroniseren via iTunes.

Daarnaast zijn ook beltonen niet meer te raadplegen in iTunes 12.7 of nieuwer, is iTunes U en internetradio verplaatst en kun je onder windows je iBooks niet meer raadplegen. Internetradio vind je vanaf nu terug in de navigatiekolom, plaats de muisaanwijzer op de tekst 'Bibliotheek' in de kolom en klik daarna op 'Wijzig'. Vink vervolgens de optie 'Internetradio' aan. iTunes U items zijn nu bij je Podcasts terug te vinden.

NieuwsVerschillen tussen iPhone X en iPhone 8 (Plus)

iPhone X en iPhone 8

Apple is klaar voor een nieuw seizoen en heeft niet twee, maar drie nieuwe iPhones aangekondigd: de iPhone X, iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Als consument wordt het knap lastig welke je gaat kiezen. Ga je voor een compleet nieuwe iPhone met randloos design en high-end opties of ga je voor de vertrouwde iPhone met verbeteringen?

Als eerste is de prijs een groot verschil, de iPhone X is te koop vanaf €1159, de iPhone 8 daarentegen vanaf €809 (4,7-inch) en €919 (5,5-inch). Omdat de prijsverschillen groot zijn is het interessant om de feiten en opties naast elkaar te leggen, want de iPhone 8 (Plus) heeft opmerkelijk veel gelijkenissen met de iPhone X.

NieuwsiPhone X vanaf 3 november beschikbaar voor €1159, alle info op een rij

Een echte verrassing was het niet, Apple heeft vandaag tijdens een speciaal event in het Steve Jobs Theater te Cupertino de volgende generatie iPhone aangekondigd. Apple lanceerde niet één maar drie nieuwe iPhones genaamd de iPhone X, iPhone 8 en iPhone 8 Plus.

De iPhone X (spreek je uit als iPhone 10) is het nieuwe high-end toestel van Apple vol met nieuwe technologieën en mogelijkheden. De smartphone is speciaal voor de 10e verjaardag van de iPhone in het leven geroepen en heeft een nieuw design. De iPhone 8 (Plus) is een update van iPhone 7 en bevat vooral intern verbeteringen, maar ook draadloos opladen en een glazen behuizing. Alle drie de iPhones zijn waterbestendig volgens de IP67-standaard (gelijk aan de iPhone 7).

NieuwsApple kondigt iPhone 8 en iPhone 8 Plus aan

iPhone 8 (plus) camera

Apple heeft de iPhone 8 en iPhone 8 Plus aangekondigd, beide telefoons zijn de opvolger van de iPhone 7 en hebben nagenoeg hetzelfde design. Zo heb je nog steeds de keuze tussen een 4,7-inch of 5,5-inch scherm en is de voorkant van de telefoons gelijk gebleven. De achterkant daarentegen is voorzien van glas wat draadloos opladen mogelijk maakt.

Verder heeft de iPhone 8 (Plus) een A11 Bionic processor, deze is 25% sneller dan de A10-chip en krachtig dan ooit. Het scherm van de iPhone 8 (Plus) is voorzien van True Tone. Met behulp van omgevingslich­­­­­­t­­­sensoren worden de kleuren en helderheid van het scherm automatisch aangepast op basis van het gedetecteerde omgevingslicht.

WATCHApple Watch Series 3 met 4G is een feit [update]

De Apple Watch krijgt een nieuwe versie genaamd series 3 en heeft ondersteuning voor mobiele netwerken. Dit houdt in dat je de Apple Watch series 3 op het 4G netwerk kunt gebruiken zonder tussenkomst van de iPhone.

Let wel, de derde generatie Apple Watch kun je niet afzonderlijk aanschaffen, een ondersteunde iPhone blijft noodzakelijk. Dit komt omdat de Apple Watch en iPhone hetzelfde telefoonnummer delen. Daarnaast moet je nog steeds de iPhone hebben om de Apple Watch überhaupt te kunnen instellen. Naast 4G komt de Apple Watch beschikbaar in een nieuwe kleuren genaamd blush gold voor de Sport en keramiek grijs voor de Edition variant.

NieuwsApple TV met 4K ondersteuning vanaf 22 september beschikbaar

apple tv logo in donkere modus

Netflix en andere streamingdiensten bieden al geruime tijd ULTRA HD en/of 4K aan, echter kon de Apple TV dit nog niet aan. Daar komt kun verandering in want Apple heeft de vijfde generatie Apple TV aangekondigd genaamd de Apple TV 4K.

De Apple TV ziet er nog hetzelfde uit als zijn voorganger, echter heeft deze ondersteuning voor 4K HDR (High Dynamic Range) en HEVC Dolby Vision (Profile 5)/HDR10 tot 2160p. Dit zorgt ervoor dat de beelden een groter kleurengamma en een meer dynamische (lichte en donkere) tinten bevatten (meer info).

NieuwsOfficieel: Apple nodigt pers uit voor speciaal iPhone-event op 12 september

apple logo

Apple heeft zojuist de pers uitgenodigd voor een speciale bijeenkomst op 12 september aanstaande. Dit event zal voor het eerst plaatsvinden in het Steve Jobs Theater op de nieuwe Apple Campus in Cupertino. Het event start om 19.00 uur Nederlandse tijd en naar alle waarschijnlijkheid wordt dan de iPhone 8 (iPhone Edition of Pro), Apple TV 4K en Apple Watch series 3 voorgesteld.

Net zoals voorgaande keynotes zal het volledige event live te volgen zijn op de iPhone, iPad, iPod en desktop via deze pagina en via de speciale event app op de Apple TV.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!