Nieuws

iFunVideo toont iPhone 8 volledige dummy

Vorige maand dook er al een iPhone 8 dummy, het ging hier om een dummy die afkomstig zou zijn uit de Foxconn fabriek. Deze zou naar eigen zeggen gebruikt worden om verschillende testen uit te voeren.

Opnieuw heeft Benjamin Geskin het testmodel in handen en heeft er een video van gemaakt en gedeeld. Deze man heeft al vaker exclusieve informatie over nieuwe producten bekend gemaakt en heeft het vaak bij het juiste eind.

NieuwsVerzamelde Twitter gegevens niet delen met adverteerders

Twitter logo icon

Wie de afgelopen tijd Twitter heeft gebruikt heeft het vast wel gemerkt. Via e-mail, de applicatie en website zelf worden gebruikers attent gemaakt op het nieuwe privacybeleid. Vanaf nu worden alle verzamelde twitter gegevens gedeeld met eventuele adverteerders die hier graag gebruik willen van maken.

Het gaat niet direct om persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, maar wel je zoekgedrag en gebruik van Twitter dat al-dan-niet anoniem wordt gedeeld. Wanneer je het nieuwe beleid accepteer (kan ook alleen maar) wordt het delen onmiddellijk actief. Er is geen reden tot paniek, want Twitter heeft gelijk de mogelijkheid toegevoegd om het delen van je gegevens uit te schakelen.

iFunNieuwe iPad Pro 10,5 inch tijdens het WWDC?

iPad pro 10.5 icon concept

Van 5 tot 9 juni wordt in het McEnery Convention Center te San Jose het jaarlijkse Apple evenement voor ontwikkelaars georganiseerd. Het WWDC is de plek waar ontwikkelaars elkaar ontmoeten en nieuwe software wordt aangekondigd. Zoals gewoonlijk zal Apple de nieuwe versies voor iOS, macOS, tvOS en watchOS aankondigen.

Jaren lang was er geen hardware te vinden op het event, maar daar komt volgens de geruchten dit jaar verandering in. Zo zou Apple plannen hebben om de Siri-speaker aan te kondigen en zou de iPad Pro 10,5 inch worden uitgebracht. Volgens de doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo is de kans groot dat Apple de Siri-speaker onthult tijdens de WWDC Keynote op 5 juni.

BETAEerste publieke beta iOS 10.3.3 en macOS Sierra 10.12.6 nu beschikbaar

iOS 10.3 logo

Apple heeft de eerste publieke beta van iOS 10.3.3 en macOS Sierra 10.12.6 beschikbaar gesteld. Ontwikkelaars kunnen iOS 10.3.3 beta 1 downloaden, maar ook macOS Sierra 10.12.6 en tvOS 10.2.2 en watchOS 3.2.3. De uiteindelijke release wordt in mei verwacht.

De software-updates bevatten, in tegenstelling tot iOS 10.3, geen nieuwe functies. Wel worden er enkele vervelende problemen en bugs opgelost. Wil je de beta installeren? Doe dit dan op apparaten die je niet dagelijks gebruikt. Bij problemen kan een volledige herstel van je toestel noodzakelijk zijn. De lancering van de nieuwe software wordt in juni verwacht.

iFuniOS 11 concept met o.a. donkere modus en meerdere gebruikers

Op 5 juni 2017 zullen we weten wat Apple van plan is met iOS 11. Op deze dag start namelijk het WWDC 2017, zoals gewoonlijk zal Apple dit event aftrappen met een keynote. Tijdens deze presentatie wordt meestal de nieuwe software aangekondigd.

Welke nieuwe functies we in iOS 11 kunnen verwachten is momenteel niet bekend. Maar er zijn wel een hoop creatievelingen die een eigen concept maken. Jacek Zięba laat zijn fantasie de vrije loop en ontwerpt een iOS 11 concept met enkele fantastische toevoegingen zoals een donkere modus. Ook ondersteuning voor meerdere gebruikers voegt hij toe.

NieuwsiOS 10.3.2, macOS Sierra 10.12.5, watchOS 3.2.2 en tvOS 10.2.1 nu beschikbaar

iOS 10.3 logo

Apple heeft vandaag iOS 10.3.2, macOS Sierra 10.12.5, watchOS 3.2.2 en tvOS 10.2.1 uitgebracht voor iPhone, iPad, iPod Touch, Apple Watch en Apple TV 4. De updates zijn vooral gericht op het oplossen van problemen en bugs.

De software-updates bevatten geen nieuwe functies, maar er worden wel enkele vervelende problemen opgelost en wordt de beveiliging weer aangescherpt. Aannemelijk is dat macOS 10.12.5 het beveiligingslek dicht van de eerder opgedoken macOS Malware (meer info).

NieuwsRansomware op een Mac of iOS device

Nu er wereldwijd een grote ransomware aanval heeft plaatsgevonden zijn er steeds meer Mac en iOS gebruikers die zich zorgen maken, is dit terrecht? In het verleden is al gebleken dat de Mac ook gevoelig is voor dit soort aanvallen, gelukkig is dit maar op een kleine schaal.

Het aantal slachtoffers van de grote ransomware-aanval WannaCry die vorige week plaatsvond is ondertussen al opgelopen tot ruim 200.000 in zeker 150 landen. Er wordt zelfs gevreesd voor een nieuwe golf aanvallen. Moeten Mac en iOS gebruikers zich zorgen maken over hun apparaten? We leggen uit wat ransomware precies is en hoe dit kan werken op een Mac of in iOS.

iFunApple toont tijdens het WWDC mogelijk de Siri-speaker

Siri logo iOS

Software staat meestal centraal tijdens het WWDC, Apple grijpt dan de kans om de nieuwe iOS, macOS, tvOS en watchOS voor te stellen. Echter lijkt het er dit jaar op dat we ook hardware kunnen verwachten. Volgens de doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo is de kans groot dat Apple de Siri-speaker onthult tijdens de WWDC Keynote op 5 juni.

Het is handig om Siri voor verschillende doeleinden thuis te gebruiken, denk hierbij aan HomeKit. Al enige tijd is Apple aan het onderzoeken om net zoals Amazon (Echo) en Google (Home) een eigen speaker op de markt te brengen. Het lijkt er nu op dat de Siri-speaker zo goed als klaar is en getoond kan worden aan het grote publiek.

NieuwsApple verhoogt prijzen van apps en in-app aankopen

App Store iOS logo

Vorige week heeft Apple het al aangekondigd, maar nu is het een feit. De prijzen in de iTunes en App Store zijn verhoogd. In plaats van €0,99 betaal je voortaan €1,09. De prijswijziging heeft ook invloed op alle andere prijzen in de App Store. Volgens Apple is de reden van de wijziging de valutakoers.

Niet alleen wordt de prijs van een app duurder, ook in-app aankopen worden verhoogt. De prijs van huidige abonnementen worden niet aangepast, ook niet al deze zich automatisch vernieuwen. De verhoogde prijs wordt wel voor nieuwe abonnementen ingevoerd, wanneer je dus een oud abonnement opzegt en een nieuwe wil afsluiten betaal je de nieuwe prijs.

NieuwsOpgepast: Nieuwe vorm van Mac malware in omloop via phishing

Wie denkt dat Macs volledig virus, malware en spam vrij zijn heeft het mis. Echter blijft de kans dat je geïnfecteerd wordt bijzonder klein, maar hackers en andere kwaadwilligen zitten niet stil en ontwikkelen steeds vaker nieuwe vormen van Mac malware.

Op dit moment is er een nieuwe vorm van macOS-Malware bekend die het mogelijk maakt je internetverkeer af te tappen en te gebruiken voor verschillende doeleinden. Het gevaarlijkste is dat deze Malware ook beveiligde websites met een SSL-verbinding kan aftappen. Dit alles werd ontdekt door Checkpoint.

BETAVierde publieke beta iOS 10.3.2 en macOS Sierra 10.12.5 nu beschikbaar

iOS 10.3 logo

Apple heeft de vierde publieke beta van iOS 10.3.2 en macOS Sierra 10.12.5 beschikbaar gesteld. Ontwikkelaars kunnen ook de vierde beta van iOS 10.3.2, macOS Sierra 10.12.5, tvOS 10.2.1 en watchOS 3.2.2 downloaden. De uiteindelijke release voor het publiek wordt in mei verwacht.

De software-updates bevatten, in tegenstelling tot iOS 10.3, geen nieuwe functies. Wel worden er enkele vervelende problemen en bugs opgelost. Wil je de beta installeren? Doe dit dan op apparaten die je niet dagelijks gebruikt. Bij problemen kan een volledige herstel van je toestel noodzakelijk zijn.