7 maart 2017

macOS SierraMac: Oplossing voor apps die crashen door verlopen certificaten

logo mac app store

Wanneer je applicaties buiten de Mac App Store installeert kan het zijn dat deze na verloop van tijd niet meer werken. De apps crashen en kunnen niet meer worden geopend. De oorzaak van dit probleem zijn verlopen certificaten en is eenvoudig op te lossen.

Vanaf macOS Sierra controleert je Mac op een andere manier en vaker de certificaten. Dit om fraude, maar ook kwaadwillige acties te bannen. Dit kan wel resulteren in apps die vaker dan normaal crashen. Elke applicatie die gedownload wordt, bevat certificaten. Deze bevatten informatie over de app en de ontwikkelaar en bepalen of de app veilig is.

Mac applicaties crashen bij opstarten

Een certificaat heeft een bepaalde geldigheid en verloop na verloop van tijd. Wanneer deze is verlopen zal dit vanaf macOS Sierra resulteren in een applicatie die crasht en niet meer opstart. Gelukkig is dit eenvoudig op te lossen door de desbetreffende applicatie te updaten. Dit doe je via de website van de ontwikkelaar.

Mac applicaties crashen

Iedere update van een applicatie bevat in de meeste gevallen het nieuwste certificaat die dan weer een aantal maanden/jaren geldig is. Door dus regelmatig de applicatie te updaten voorkom je dit probleem. Soms kan het zijn dat een applicatie al jaren geen update meer heeft gehad. Je kunt de maker dan hierop aanspreken of opzoek gaan naar een alternatief.

Lees ook: Oplossing voor applicaties die niet kunnen worden geïnstalleerd op een MacReacties


Een reactie toevoegen: