10 juni 2015

iOS: Herinneringen ontvangen op basis van locatie

logo herinneringen iOS

Via de herinneringen applicatie op de iPhone en iPad is het mogelijk om een herinnering in te stellen op tijd of op locatie. Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld op het werk bent en er opeens aan denkt dat je een rekening moet betalen.

Je kunt dan snel een herinnering plaatsen in de applicatie en een melding krijgen wanneer je thuis aankomt. Nog zo’n voordeel van de melding op locatie is dat je een herinnering kunt instellen onderweg naar een locatie of wanneer je er in de buurt bent. Wanneer je bijvoorbeeld een pakket moet ophalen dat zich bevindt op een locatie waar je vaak in de buurt komt. Je kunt dan een niet tijdgebonden melding instellen voor wanneer je een knooppunt, afslag of een bepaalde straat voorbij rijdt.

• Open de herinneringen applicatie
• Voeg een nieuwe herinnering door op een lege ruimte te tappen
• Vul de herinnering in en tap (tik) daarna op de i-knop
• Schakel de optie 'Toon op een locatie' in
• Tap op 'Locatie'

aanpassen van een herinneringen in iOS

Zoek in het veld naar een locatie of selecteer één uit de lijst. Er open een kaart, via het zwarte bolletje kun je de afstand aanpassen. Kies voor de optie 'Als ik aankom' of 'Als ik vertrek'.

Kies je voor 'Aankomst' als je een herinnering wilt krijgen als je op deze plek aankomt of als je in de straal komt van de herinnering. Met behulp van 'Vertrek' kun je een herinnering krijgen als je op een bepaalde locatie bent en deze weer verlaat, zodra je uit de straal bent krijg je de herinnering.

Let wel op, door deze functie blijft het GPS-signaal voortdurend actief en dit gaat helaas ten koste van je batterij.

Meer over Herinneringen kun je hier terugvinden.Reacties


  • BDV

    12 juni 2015 om 13:53

    Als grote fan van locatie gebasseerde reminders kan ik alleen maar bevestigen dat de ‘het ten koste gaat van de batteij’ verwaarloosbaar klein is: ik gebruik verschillende locatie gebasseerde reminders en op de dagen waarop zo’n reminder actief is zie ik helemaal geen merkbaar verschil in batterij gebruik ivm de andere dagen zonder location based reminders.

    Dit is voor mij een van de leukste features van iOS :-)

Een reactie toevoegen: