4 juli 2015

MUSICEen Apple Music gezinsabonnement afsluiten

gezinsdeling

Voor slechts €14,99 per maand kan het hele gezien (maximum zes personen) gebruikmaken van Apple Music, let wel op dat deze dienst alleen beschikbaar is wanneer het gezin beschikt over gezinsdeling, een functie die sinds iOS 8 geïntroduceerd werd.

Via gezinsdeling kun je niet alleen profiteren van Apple Music, maar ook alle applicatie, boeken, films, etc die je ooit hebt aangeschaft delen. Bij gezinsdeling is er een hoofd, deze start de deling. Alle gezinsleden kunnen dan via de gekoppelde creditcard aankopen verrichten, uiteraard ook met toestemming. Meer info over gezinsdeling lees je hier terug.

Klik hier om onmiddellijk een Apple Music abonnement af te sluiten

gezinsdeling activeren in iOS

Apple Music gezinsabonnement

Gezinsdeling kun je activeren via: Instellingen ▸ iCloud te gaan, tap op ‘Configureer delen met gezin’ en vervolgens ‘Aan de slag’. Tap op ‘Ga door’, herhaal dit nogmaals en controleer je creditcard en ga door. Nu kun je gezinsleden gaan toevoegen via de knop ‘Voeg gezinslid toe’, voer hier de naam of Apple ID van het gezinslid om deze uit te nodigen, het gezinslid krijgt bericht met de uitnodiging waarop ze moeten anticiperen.

Lees verder: Gezinsdeling activeren op een Mac

Apple Music start

Vervolgens kan het hoofd of een voogd van het gezin Apple Music activeren. Open de muziek applicatie in iOS of iTunes op een computer en selecteer het tabblad 'Voor jou'. Kies hier voor de optie ‘Probeer 3 maanden gratis’ en sluit vervolgens een gezinsabonnement af. Accepteer de nieuwe gebruikersvoorwaarden en ‘koop’ het abonnement, de gratis proefperiode gaat van start.

Mocht je al een individueel abonnement hebben afgesloten en je wilt overschakelen op een gezinsabonnement dan kan alleen het gezinshoofd of voogd dit doen voor iOS via: Muziek app ▸ Tik linksboven op gebruikersicoon ▸ Bekijk Apple ID ▸ Abonnementen ▸ Beheer ▸ Vink de optie 'Familie' aan. Via iTunes ▸ Klik in de knoppenbalk op je naam (gebruikersicoon) ▸ Accountinfo ▸ Klik op 'Beheer bij 'Abonnementen' (Instellingen) ▸ vink de optie 'Familie' aan.

Apple music abonnement beheren

Zodra het gezinsabonnement actief is kan ieder gezinslid gebruikmaken van zijn eigen Apple Music muziekbibliotheek zonder enige beperkingen, ieder lid kan dus zelf muziek toevoegen of verwijderen los van de andere gezinsleden.

Meer over Apple Music kun je hier terugvinden.Reacties


 • Jack

  4 juli 2015 om 9:29

  het instellen van gezinsdeling voor de Music App werkte niet. Gezinsleden werden ook gevraagd of ze een individueel abo of gezins abo wilde. Op Engelstalige fora gelezen dat je het soms een paar keer moet proberen. Gezinsdeling opheffen en procedure weer opnieuw.

  Toen het na een aantal keren lukte met het ene gezinslid, kreeg ik bij een ander gezinslid de melding dat hij zich niet meer bij een gezin kan aansluiten of zelf gezinsdeling kan starten, hij moet 161 dagen wachten. Apple Care gebeld, wisten hier niets van, maar later wisten ze te melden dat hun manager had gezegd dat ze daar niets aan kunnen doen.

  Dat met alle lege afspeellijsten en de beperkte genre keuzes was voor mij voldoende om het direct weer stop te zetten en het gewoon bij de betaalde Spotify te houden.

 • Ruud

  7 juli 2015 om 21:47

  Werkt gezinsdeling ook wanneer mijn gezinsleden naast een iOs device ook itunes onder windows gebruiken en een straks ook op hun android telefoon?

 • Wesley Fabry

  8 juli 2015 om 8:24

  @Ruud, in iTunes voor Windows kun je inloggen met je Apple ID en dus gezinsdeling gebruiken, waarschijnlijk straks ook in Android, maar dat is nog niet zeker omdat we de gehele applicatie nog niet gezien hebben.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!