30 juni 2015

MUSICApple Music: Muziek offline bewaren (iOS)

Apple Music en muziek applicatie logo

Als Apple Music abonnee heb je het recht om de muziek offline te bewaren, gelukkig is dat geen enkel probleem. Het eenvoudigste is om afspeellijsten offline te bewaren, zo kun je in één keer meerdere nummers downloaden van verschillende artiesten.

Via het tabblad 'Mijn muziek’ kun je boven op 'Afspeellijsten’ tikken. Om een nieuwe afspeellijst aan te maken tik je bij 'Alle afspeellijsten' op de knop 'Nieuw'. Voeg een titel, omschrijving en nummers toe en bewaar de afspeellijst door op optie 'Gereed' te tikken.

afspeellijst aanmaken in Muziek

Zodra je een afspeellijst hebt samengesteld kun je via het wolkje met de pijl omlaag tikken om de nummers te downloaden, op deze manier kun je de muziek lokaal (zonder internetverbinding) beluisteren op je iPhone, iPad en iPod Touch.

Uiteraard kun je ook gewoon elk nummer, artiest of album offline bewaren. Dit doe je door te navigeren naar 'Mijn muziek' en vervolgens een album, artiest of nummer te openen. Via wolkje met de pijl omlaag kun je de muziek offline beschikbaar maken.

Offline muziek Apple music

Gedownloade nummers kun je vanzelfsprekend verwijderen, dit die je door op het iPhone icoon met vinkje te tikken. Kies voor de optie 'Verwijder downloads' om ze te verwijderen van je iDevice. De andere optie zorgt er voor dat de muziek volledig uit je muziekbibliotheek wordt verwijderd.

Heb je veel muziek gedownload en weet je niet meer welke muziek er offline beschikbaar is? Dan kun je dit ook eenvoudig bekijken via Mijn muziek ▸ Bibliotheek ▸ Tik op 'Artiesten' onder 'Onlangs toegevoegd' ▸ Schakel de optie 'Toon offline beschikbare muziek' aan. De gedownloade nummers worden verwijder, maar blijven aanwezig in je bibliotheek en kunnen beluistert worden door middel van een stream.

Lees ook: Muziek offline bewaren in iTunes

Meer duidelijkheid en uitleg over Apple Music lees je hier terug in onze FAQ, uiteraard vind je op appletips meer tips terug over Apple Music, deze kun je hier raadplegen en zullen we de komende dagen verder aanvullen.Reacties


 • Süleyman

  1 juli 2015 om 0:42

  Goedenacht,

  Stel dat je je abonnement na 3 maanden stop zet, behoud je dan je offline bewaarde muziek dan nog in je bibliotheek?? Ik zit hier dus echt mee. Kan ik ook bijvoorbeeld de ofline muziek met mijn ipod classic synchroniseren ? Alvast bedankt..

 • Roeland

  12 juli 2015 om 1:10

  Hi Süleyman,

  Je vraag kwam ik zojuist tegen en heb het even opgezocht en kwam dit tegen.

  Het is best wel een probleem, want zelfs evt. eigen ge-uploade muziek wordt hierdoor geraakt.
  De muziek is dus niet van de persoon die het heeft gekocht, maar je krijgt het in licentie.

  Wanneer het abonnement wordt stopgezet, kan daarna niet meer worden geluisterd naar de bewaarde nummers.
  Hiermee wordt geprobeerd om mensen in het eco-systeem te houden.

  Ikzelf heb Spotify en zal daar ook maar blijven, nu ik dit allemaal lees.
  Veel succes iig.

  Groeten,

  Roeland

 • Wesley Fabry

  12 juli 2015 om 8:42

  De geüploade muziek krijgt alleen een DRM wanneer je hem eerst verwijderd uit je muziekbibliotheek en dan opnieuw download, mits hij is gematcht is. iCloud-muziekbibliotheek is geen back-up service, maar een middel om te synchroniseren. Wil je jouw dierbare muziek bewaren dan kun je hem het beste zelf offline een back-up bewaren op een (externe) harde schijf. Wie altijd gebruik blijft maken van Apple Music heeft geen enkel probleem en nogmaals, we weten niet wat Apple na een abonnement met je muziek gaat doen, wie weet kun je dan wel je geüploade muziek DRM-vrij downloaden.

 • irenepegan

  19 april 2016 om 12:49

  Ik heb hier enorm last van. (en ik heb nooit de streaming dienst gebruikt).
  Maar nieuwe nummers zijn niet meer afspeelbaar en/of aan klikbaar na aankoop.
  Ik heb nog nooit zoveel op wolkjes geklikt als vandaag.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!