20 augustus 2017

iOS: Stijl van ondertitels aanpassen voor video’s

Video's logo slowmotion

Wanneer je een film download in de iTunes Store kun je deze uiteraard ook bekijken op je iPhone of iPad. Wanneer deze film is voorzien van een ondertiteling kun je deze activeren door tijdens het afspelen op de tekstballon te tikken. Ook de video's op Apple Music zijn voorzien van een ondertiteling, waaronder ook de afleveringen van Carpool Karaoke.

Niet alleen deze films zijn voorzien van deze ondertiteling-functie, maar ook sommige video’s die je online kan bekijken. In iOS heb je de mogelijkheid om de stijl van de ondertiteling aan te passen naar je eigen wensen. Zo kun je zelf een kleur, lettertype, achtergrond, enzovoorts selecteren. Zo kun je de grijze balk verwijderen of het contrast vergroten.

Stijl van ondertitels aanpassen voor video's in iOS

• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar 'Algemeen'
• Open de optie 'Toegankelijkheid'
• Selecteer hier 'Ondertiteling en bijschriften'

Stijl ondertitels aanpassen in iOS

Tik hier op de optie 'Stijl' om een stijl te kiezen, selecteer de optie ‘Maak nieuwe stijl aan’ om zelf je persoonlijke stijl te ontwerpen. Geef vervolgens een beschrijving op en pas alle opties naar eigen wensen aan. Zo kun je een lettertype, kleur, markering, enzovoorts. Tik op de optie 'Bewaar' en selecteer vervolgens je eigen stijl. Vanaf nu wordt deze opmaak gebruikt voor het weergeven van de ondertitels.

Lees ook: Originele video's maken met ClipsReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!