19 juni 2017

MUSICApple Music: Offline muziek verwijderen van apparaat, niet in iCloud-muziekbibliotheek

muziek logo ios

Als Apple Music abonnee heb je het recht om de muziek offline te bewaren, gelukkig is dat geen enkel probleem. Open de Muziek applicatie en navigeer naar een album of afspeellijst. Tik hier op het wolkje met de pijl omlaag.

Ook kun je nummers of afspeellijsten offline bewaren via het wolkje om de muziek te downloaden. Wanneer een nummer, afspeellijst of album offline beschikbaar is wordt dit gekenmerkt door de tekst 'gedownload' of door niets (geen wolkje). Achteraf de offline nummers verwijderen is iets ingewikkelder, zeker omdat je moet oppassen dat je deze niet wist in je iCloud-muziekbibliotheek.

Offline muziek verwijderen in iOS

• Open de Muziek applicatie
• Navigeer naar de muziek die je wil verwijderen
• Tik op de drie bolletjes (bij albums en afspeellijsten)
• Tik op 'Verwijder'

offline muziek verwijderen in iOS en iTunes

Kies vervolgens voor de optie 'Verwijder downloads', wanneer je voor 'Verwijder uit bibliotheek' kiest dan worden de nummers verwijderd uit je gehele iCloud-muziekbibliotheek. Wil je slechts één nummer verwijderen dan kun je dit doen door je vinger op het nummer te leggen of gebruik te maken van 3D Touch. Kies vervolgens voor 'Verwijder' en daarna 'Verwijder download'.

Wil je nog sneller je offline muziek verwijderen? Dan kan dit ook via de Instellingen applicatie. Hoe dat precies werkt lees je hier uitgebreid terug.

Gedownloade Apple Music muziek verwijderen via iTunes

Open iTunes en navigeer naar het nummer, album of afspeellijst die je wil verwijderen. Klik met een secundaire klik (rechtermuisknop) op de muziek die je wil verwijderen. Kies vervolgens in het contextmenu voor 'Verwijder download'.

Lees ook: Overzicht van alle gedownloade muziek bekijken in iOSReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: