21 oktober 2017

ScreencastiOS: Optimaliseer opslag voor offline muziek

muziek logo ios

Als abonnee van Apple Music heb je de keuze uit miljoenen muzieknummers. Tijdens het beluisteren worden de nummers gestreamd naar je iPhone of iPad. Deze worden in principe tijdelijk gedownload (buffer) en na het beluisteren weer verwijderd.

Nadeel van streamen is dat het buitenshuis data verbruikt en ten kosten gaat van de databundel. Daarom is het interessant om handmatig muziek te downloaden. Dit kan erg eenvoudig door te navigeren naar de muziek die je offline wilt bewaren, open bijvoorbeeld een album en tik op het wolkje met de pijl omlaag. De muziek wordt nu gedownload en offline bewaard.

Optimaliseer muziek opslag voor Apple Music

Vanaf iOS 10 is het mogelijk om een limiet in te stellen voor gedownloade muziek. Volg hiervoor onderstaande stappen:
• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar 'Muziek'
• Selecteer 'Optimaliseer opslag'
• Schakel de optie in
• Kies een gewenste minimale opslagruimte

Optimaliseer muziek opslag in iOS 10

Je kunt nu naar hartelust muziek downloaden, wanneer je het limiet hebt bereikt zal iOS automatisch de downloads die je al enige tijd niet meer hebt beluisterd verwijderen. Zo heb je bijvoorbeeld altijd maximaal 4 GB muziek op je iDevice.

Let wel, voor deze optie moet je Apple Music abonnee zijn en iCloud-muziekbibliotheek zijn ingeschakeld. Dit doe je via Instellingen ▸ Muziek ▸ iCloud-muziekbibliotheek.

Lees ook: Apple Music profiel aanmaken en muziek delen met je vrienden


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: