19 maart 2017

MUSICMuziek toevoegen aan de Apple Music muziekbibliotheek

muziek logo ios

Dankzij Apple Music kun je jouw eigen muziekbibliotheek aanvullen met alle muziek die aanwezig is in Apple Music. Daarnaast kun je eenvoudig nieuwe muziek ontdekken en afspeellijsten delen met je vrienden. Voor je gebruik kunt maken van Apple Music moet je eerst een abonnement afsluiten.

Let op, de eerst drie maanden is Apple Music gratis te gebruiken, na deze proefperiode betaal je maandelijks een bedrag dat automatisch ingaat. Bij de muziekdienst heb je keuze uit verschillende abonnementsvormen, klik hier voor meer informatie. Wanneer je een abonnement hebt kun je muziek toevoegen aan je eigen muziekbibliotheek.

Het toevoegen van muziek is erg eenvoudig, de volgende omschrijving kun je toepassen in iOS, maar ook in iTunes en de Android app voor Apple Music. Nummers die je ooit hebt gekocht in de iTunes Store en die fysiek aanwezig zijn in je Muziekbibliotheek in iTunes en iOS worden direct toegevoegd aan Apple Music.

Muziek toevoegen aan je Apple Music muziekbibliotheek

• Open de Muziek applicatie of iTunes
• Tik/klik op het vergrootglas om een artiest/nummer te zoeken
• Zoek naar de muziek en open deze
• Tik/klik op de 'Voeg toe' knop

Muziek toevoegen aan Apple Music via iTunes en iOS

Bij albums kun je gelijk op de voeg toe-knop naast de album-cover tikken/klikken om de muziek toe te voegen. Wil je een specifiek nummer alleen toevoegen dan moet je gebruikmaken van de plus-knop naast het nummer. Daarnaast kun je via de driebolletjes (bij nummers of gehele albums) de muziek in de bibliotheek plaatsen of net verwijderen. Uiteraard kun je ook muziek toevoegen aan je eigen bibliotheek die speciaal voor jouw geselecteerd wordt via het tabblad 'Voor jou' of via het tabblad 'Ontdekken'.

Lees ook: Muziek offline bewaren in Apple Music

Het nummer, album of artiest zal worden toegevoegd aan je eigen bibliotheek, vanaf dat moment kun je deze muziek streamen op al je apparaten waar iCloud-muziekbibliotheek is geactiveerd of offline downloaden. De drie bolltjes in in iTunes verschijnen niet onmiddellijk, deze worden vaak pas zichtbaar wanneer je jouw muis op een nummer of album plaatst.

Via iCloud-muziekbibliotheek kun je de muziek synchroniseren via iCloud met al je apparaten. Dit wordt in de meeste gevallen automatisch geactiveerd samen met Apple Music, mocht dit niet het geval zijn dan moet je dit handmatig doen. Voor iOS: Instellingen ▸ Muziek ▸ iCloud-muziekbibliotheek, voor iTunes: Open iTunes ▸ Menubalk ▸ iTunes ▸ Voorkeuren ▸ Algemeen ▸ vink de optie 'iCloud-muziekbibliotheek' aan.

Lees ook: Afspeellijsten afgestemd op een activiteit in Apple MusicReacties


 • Mariet

  12 juni 2017 om 15:56

  Vraag: soms kort ik nummers in voor mijn dansschool. Ondanks dat ik ze toevoeg aan mijn icloud muziekbibliotheek kan ik ze daarna niet overzetten en afspelen op mijn ipod. Dit is echt heel hinderlijk.

  Heeft iemand hiervoor een goeie oplossing?

 • Wesley Fabry

  13 juni 2017 om 10:33

  @mariet Als je ze ooit gekocht zijn ze sowieso aanwezig in je iCloud-muziekbibliotheek, echter moet die wel gekoppeld zijn aan hetzelfde iCloud-account waarmee je destijds de nummers hebt gekocht. Als dat het geval is en je kunt ze niet raadplegen kun je beter Apple zelf raadplegen via Apple Support. Die kun je op deze manier rechtstreeks benaderen: https://www.appletips.nl/apple-support-raadplegen/

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!