30 juni 2015

MUSICApple Music: Het eerste gebruik

Apple music logo en videohandleidingen

Eindelijk is het dan zover, vanaf vandaag kan iedereen Apple Music gebruiken en testen, bijkomend voordeel: de eerste maand kun je gratis gebruikmaken van de dienst. We helpen je graag een handje zodat je snel kunt starten met de nieuwe Apple muziekdienst.

Zorg er als eerste voor dat je minstens iOS 8.4 en OS X Yosemite 10.10.4 geïnstalleerd hebt. Je mag Apple Music 1 maand lang gratis uitproberen, maar voor je dit kunt doen moet je eerst een abonnement keuze maken, dit wil niet zeggen dat je gaat betalen voor de proefperiode, echter zal het abonnement automatisch ingaan zodra de proefperiode voorbij is (kan uiteraard opgezegd worden).

Lees ook: Apple Music abonnement opzeggen

Apple Music abonnement afsluiten

Open de muziek applicatie en tik op 'Probeer nu gratis' en vervolgens kun je een Apple Music abonnement afsluiten. Kies hier voor een persoonlijk of gezinsabonnement (gezinsdeling is vereist). Accepteer de nieuwe gebruikersvoorwaarden en 'koop' het abonnement, je gratis proefperiode gaat van start. Momenteel kun je alleen gebruikmaken van Apple Music in combinatie met een creditcard, Click&Buy of iTunes Cadeaukaart (minstens € 9,99 beschikbaar op je account).

Klik hier om onmiddellijk een Apple Music abonnement af te sluiten

Apple Music start

Je huidige bibliotheek wordt gematcht met de Apple Music bibliotheek en worden opgeslagen in je iCloud-muziekbibliotheek. Wanneer een nummer niet gevonden wordt bij Apple Music zal deze geupload worden naar iCloud-muziekbibliotheek zodat je hem toch online kunt streamen of opnieuw downloaden.

Vanaf nu kun je volledig gebruikmaken van Apple Music, via de tabbladen onderaan de muziek applicatie en bovenaan in iTunes kun je bijvoorbeeld connect bekijken (sociaal platform voor artiesten en fans) en luisteren naar Beats 1 of andere radiostations. Via 'Mijn muziek' kun je jouw muziekbibliotheek beheren en beluisteren, via het vergrootglas kun je zoeken naar nummers, albums of artiesten. Muziek kun je toevoegen kan door het nummer of album te openen en te tikken op de plus-knop of via de drie bolletjes, klik hier voor meer uitleg.

Muziek toevoegen en verwijderen uit Apple Music

De activatie dien je op één apparaat te doen, daarna kun je in de muziek applicatie (of iTunes) inloggen met je Apple ID via het gebruikers-icoon. Vervolgens kun je de nummers in deze bibliotheek matchen met Apple Music (dubbele onderdelen worden genegeerd) en kun je jouw 'Apple Music' iCloud-muziekbibliotheek raadplegen. Klik hier voor meer informatie over de iCloud-muziekbiblitoheek.

Meer duidelijkheid en uitleg over Apple Music lees je hier terug in onze FAQ, uiteraard vind je op appletips meer tips terug over Apple Music, deze kun je hier raadplegen.Reacties


 • Janov

  30 juni 2015 om 17:35

  Iemand anders ook de foutmelding “kan icloud fotobibliotheek niet starten” bij het starten van de icloud muziekbibliotheek?

 • Hans

  30 juni 2015 om 19:29

  Jep, ben druk aan het zoeken wat ik verkeerd doe.

 • Hans

  30 juni 2015 om 19:30

  En terwijl ik dit zeg is de foutmelding weg :-)

 • Frank

  30 juni 2015 om 20:10

  Werkt alleen maar op iOS apparaten ? Op mijn Mac kan ik niets vinden in iTunes.

 • Arnold

  30 juni 2015 om 20:15

  @Frank, de update voor iTunes moet nog komen. Dat is versie 12.1 van iTunes.. Apple music dus alleen nog op iOS momenteel.

 • Frank

  30 juni 2015 om 20:19

  @ Arnold, hier staat 12.1.2.27 op. dus zou het moeten werken toch ?

 • Wesley Fabry

  30 juni 2015 om 20:21

  We wachten momenteel op iTunes 12.2, waarom het zolang duurt is niet bekend.

 • Arnold

  30 juni 2015 om 20:34

  @Frank, sorry bedoelde 12.2 :P

 • Frank

  30 juni 2015 om 21:52

  Voor mensen die van thuisdeling gebruik maakten, zoals ik. bv. door via de ipod in een dock muziek af te spelen van een mac ergens anders in huis heb ik slecht nieuws, dat werkt in het geheel niet meer……. daar sta je dan met je bibliotheek vol met verzamelde en unieke opnamen die alleen nog maar op je mac kan afspelen……. bedankt maar weer Apple !!!!

 • Jan Aukes

  1 juli 2015 om 5:46

  Ha, ha, je gaat naar je account linksboven. Tap op volgend. Wat staat daar? Vind meer artiesten en curators. Een curator zal ik inderdaad binnenkort nodig hebben. :-)

 • Wim

  1 juli 2015 om 9:31

  Ik heb een grote muziek bib.. Als deze opgeslagen wordt in “mijn” iCloud-muziekbib. moet ik dan ook mijn iCoud opslag vergroten?

 • Wesley Fabry

  1 juli 2015 om 11:23

  @Wim neen, de opslag gaar buiten iCloud om en zit inbegrepen in het Apple Music abonnement.

 • Maarten

  1 juli 2015 om 18:45

  Ik kijk nog even de kat uit de boom de eerste 3 maand totdat alle bugs eruit zijn. Dan maar even niet gratis.

 • Robbert

  2 juli 2015 om 12:36

  En hoe meld ik dat abonnement af na twee en halve maand?

 • Sandor

  6 juli 2015 om 13:49

  Is er ook bekend met hoeveel apparaten je tegelijk af kunt spelen? Kun je bijvoorbeeld met een ipad en een iphone tegelijk muziek afspelen. Bij het deezer accountr is dat namelijk maar 1 tegelijk

 • Wesley Fabry

  6 juli 2015 om 14:53

  Robbert, zo: http://www.appletips.nl/apple-music-abonnement-opzeggen/

  Sandor, je kan in ieder geval op 3 apparaten tegelijkertijd afspelen, meer heb ik niet kunnen testen met één account….

 • Wesley Fabry

  7 juli 2015 om 7:37

  Thuisdeling komt terug in iOS 9… https://mobile.twitter.com/cue/status/618194438444048384

 • H.Cobben

  6 maart 2017 om 19:50

  Hoe afspelen via macbook? Als ik op een liedje klik, krijg ik het scherm abonneer je nu.. terwijl ik al geabonneerd ben..

 • Wesley Fabry

  7 maart 2017 om 10:49

  @H dan kun je het beste in iTunes even uitloggen en weer opnieuw inloggen. Dit doe je via iTunes ▸ Menubalk ▸ Account ▸ Log uit.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!