12 juli 2017

NieuwsPayPal nu ook te gebruiken voor App Store aankopen en Apple Music

App Store iOS logo

Vanaf vandaag maken Apple en PayPal het eindelijk mogelijk om via PayPal aankopen te verrichten in de App Store, iTunes Store en iBooks Store, daarnaast kun je ook Apple Music hiermee betalen.

Klanten in Nederland kunnen nu eenvoudig PayPal als betaalmethode kiezen om zo aankopen te verrichten in de verschillende stores. Denk hierbij aan apps, muziek, abonnementen, films, maar ook je Apple Music abonnement en je iCloud-opslag kun je vanaf nu betalen met PayPal.

PayPal activeren in de iTunes- en App Store

• Open de App Store
• Navigeer naar het tabblad 'Uitgelicht'
• Scrol naar beneden en tik op je Apple ID
• Kies voor 'Toon Apple ID'
• Tik op 'Betaalinformatie'

Heb je al iOS 11 geinstalleerd dan open je de App Store en tik je bovenin op je foto/avatar. Tik vervolgens op je naam en kies voor 'Betaalinformatie'

paypal activeren voor app store

Kies vervolgens PayPal als betaalmethode en tik vervolgens op 'Inloggen bij PayPal'. Log in met je PayPal-account en volg de stappen op het scherm. Afhankelijk van je PayPal instellingen zal Apple het geld automatisch afschrijven aan de gekoppelde rekening of van je PayPal-saldo. Vanaf dat moment worden alle aankopen verricht via PayPal, waaronder ook je iCloud-opslag en eventuele overige abonnementen. Meer informatie over PayPal vind je hier terug.

Update: Het kan zijn dat je deze betaalmethode nog niet kunt activeren, probeer het dan later opnieuw. De optie wordt gefaseerd uitgerold. Lukt het niet via iOS of iTunes? Probeer je betaalmethode dan te wijzigen op appleid.apple.com.

Betaalwijze aanpassen via iTunes

Open iTunes op je Mac of PC en klik in de menubalk op Account ▸ Toon mijn account ▸ pas bij de optie 'Betaalgegevens' de betaalmethode aan naar PayPal.

Lees ook: iCloud-opslag uitbreiden, downgraden of aanpassenReacties


 • Ed

  12 juli 2017 om 11:08

  Werkt hier nog niet (heb iOS11 op mijn iPhone staan….)

 • Wesley Fabry

  12 juli 2017 om 11:11

  @ed we hebben het getest onder iOS 10.3.2 en iOS 11 beta 3 (ontwikkelaar) en beide werken zoals aangegeven. Misschien dat de iOS 11 publieke betatesters even moeten wachten op de tweede versie die waarschijnlijk deze week beschikbaar komt.

 • Ed

  12 juli 2017 om 11:17

  @Wesley: Ik heb uiteraard ook de developer versie van iOS 11 beta 3 (15A5318g) op mijn iPhone staan, maar dit werkt echt nog niet hier…

 • Wesley Fabry

  12 juli 2017 om 11:26

  @ed wat werkt er precies niet? Eventueel geforceerd herstarten? Je apparaat kun je geforceerd herstarten via deze stappen: https://www.appletips.nl/geforceerd-herstarten/

 • Maurice

  12 juli 2017 om 11:39

  Ik zie allen mijn credit card staan en als ik op edit klik zie ik ook allern masr de mogelijk heid om een credit card in te vullen en geen paypall

 • Ed

  12 juli 2017 om 11:51

  @Wesley: Misschien had je dit (“The option is available now in Canada, Mexico and the United Kingdom and will roll out soon to more countries, including the United States …”) erbij moeten vermelden, als ik hem op UK zet werkt het wel…

 • Wesley Fabry

  12 juli 2017 om 12:24

  Vandaag is het officieel dat PayPal geactiveerd wordt voor Nederlandse gebruikers, wellicht even geduld.

 • Funske

  12 juli 2017 om 15:12

  Zojuist op mijn iMac PayPal geactiveerd zonder enig probleem.

 • Eagle

  12 juli 2017 om 15:37

  RayPal was degene die niet toestond om donaties aan Wikileaks over te maken.
  Wat moet Apple nou met zo’n politiek incorrecte betaal site?
  Gaat bij Apple toch weer het geld voor het principe?!

 • Annette

  17 juli 2017 om 12:17

  Bij mij blijft alles hangen bij het updaten, ik krijg eerst verificatie vereist ga door om betaalgegevens te zien, dan kom ik in de accountinstellingen, die staan gelinkt aan paypal, klik ik op gereed, krijg ik vervolgens weer het scherm verificatie vereist te zien en dit blijft door gaan. Iemand enig idee?

 • rianne

  27 juli 2017 om 12:54

  Bij mij werkt het wel om paypal te selecteren etc. Maar wanneer ik een aankoop wil doen loopt het mis. Blijft zeggen dat paypal een sms zou moeten sturen. (Heb een telefoonnummer geregistreerd en geverifieerd staan dus zou moeten kunnen) Maar dit blijft uit en kom zo in een loop terecht.
  Het aankopen zelf lukt dus niet :(

 • Jolanda dekker

  29 september 2017 om 21:51

  Paypal werkt bij mij wel maar je kan nog geen familie delen ermee doen. Ik had apple music besteld 14,99 voor het gezin, netjes betaald maar toen kon ik dus geen familie toevoegen dus 5 voor niets betaald. contact met apple levert ook niets op ze weten het zelf niet.

 • Wesley Fabry

  30 september 2017 om 8:48

  @jolanda Familie abonnementen zijn anders dan de gewone, kan zijn dat een creditkaart verplicht is. Beste neem je even contact op met Apple zelf, 5 betalen voor niets begrijp ik overigens niet zo goed. Apple Support kun je op deze manier rechtstreeks benaderen: https://www.appletips.nl/apple-support-raadplegen/

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!