23 november 2016

iOS: Antwoorden op berichten vanaf het toegangsscherm uitschakelen

Sinds iOS 8 kun antwoorden op berichten vanuit het berichtencentrum en vanaf het toegangsscherm zonder de Berichten applicatie daadwerkelijk te openen. Hierdoor kun je snel reageren overal in iOS. Echter brengt dit ook nadelen met zich mee.

Vanaf iOS 10 is het zelfs mogelijk om eerder verstuurde en ontvangen tekst te bekijken. Het antwoorden kun je doen door stevig te drukken op de inkomende melding (3D Touch) of door naar rechts te vegen en te kiezen voor de optie 'Bekijk'. Sommige iOS gebruikers klagen hierover vanwege van hun privacy, gelukkig kun je dit eenvoudig uitschakelen.

Antwoorden vanaf het toegangsscherm uitschakelen

• Open Instellingen
• Navigeer naar 'Touch ID en toegangscode' (of alleen Toegangscode)
• Voer je toegangscode in

antwoorden op berichten vanaf het toegangsscherm uitschakelen

Scroll naar beneden en schakel hier de bij 'Toegang bij vergrendeling' de optie 'Antwoord met bericht' uit. Wanneer je dit uitschakelt is het niet meer mogelijk te antwoorden op een bericht vanaf het toegangsscherm. Let wel het heeft alleen betrekking wanneer je iPhone of iPad vergrendeld is.

Wil je helemaal geen voorvertoning (de tekst) weergeven van een bericht? Schakel dit dan uit via Instellingen ▸ Berichtgeving ▸ Berichten ▸ Schakel de optie 'Toon voorvertoning' uit.

Lees ook: Alles over het vernieuwde toegangsscherm en ontgrendelen in iOS 10

bijgewerkt artikel i.v.m. iOS 10, origineel van 14/04/15


Reacties


 • Michelle

  28 december 2016 om 17:28

  Hoi Wesley,

  Topbericht! Ik heb het geprobeerd, echter blijft het nog steeds mogelijk om berichten te beantwoorden vanuit het vergrendelde toegangsscherm. Ik heb al opnieuw opgestart en ook een geforceerde reset gedaan, maar dat heeft niet mogen baten. Enig idee?

  Gr. Michelle

 • Wesley Fabry

  28 december 2016 om 17:34

  Het werkt alleen voor iMessage betichten, whatsapp bijvoorbeeld niet.

Een reactie toevoegen: