13 november 2014

YosemiteTabbladen op andere apparaten afsluiten (iOS en OS X)

Safari icoon

iCloud krijgt steeds meer en meer een belangrijke functie in de Apple wereld, functies zoals iCloud Drive, Handoff, synchroniseren van gegevens en foto’s, alles kan en mag met iCloud. Het is al enige tijd mogelijk om alle openstaande tabbladen van al je Apple apparaten te bekijken.

Zo is het mogelijk op een iPad de tabbladen te zien van je iPhone of Mac en vice versa. Vanaf iOS 8 en OS X Yosemite is de mogelijkheid om tabbladen vanop afstand af te sluiten. Dit wil zeggen dat je de tabbladen van je Mac vanaf je iPad kunt afsluiten. Hoe lees je in onderstaande stappen:

iCloud-tabbladen afsluiten via OS X
Open Safari en knijp met twee vingers (duim en wijsvinger) op je trackpad om de nieuwe tabbladweergave te activeren. Dit kun je ook doen via de twee vierkantjes in de knoppenbalk of via de toetscombinatie shift⇧ + cmd⌘ + /. Je krijgt nu een overzicht van alle openstaande tabbladen op je Mac, maar ook die van je andere Apple apparaten. Plaats nu de muisaanwijzer op het tabblad om het kruisje te activeren waarmee je het tabblad (vanop afstand) kunt afsluiten. Het tabblad zal verdwijnen uit de lijst en ook worden afsloten op het desbetreffende apparaat.

tabbladen-afsluiten-yosemite

iCloud-tabbladen afsluiten via iOS
Open Safari, knijp met twee vingers (duim en wijsvinger) op het scherm van je iPad of tap op de twee vierkantjes in de knoppenbalk (iPhone, iPod Touch en iPad). Navigeer naar de iCloud-tabbladen en veeg met één vinger van rechts naar links over het tabblad dat je wil verwijderen. Het tabblad zal verdwijnen uit de lijst en ook worden afsloten op het desbetreffende apparaat.

tabbladen-afsluiten

Om bovenstaande procedure te kunnen uitvoeren moet je iPhone, iPad, iPod Touch beschikken over iOS 8 of nieuwer en op je Mac moet OS X Yosemite of nieuwer worden geïnstalleerd. Uiteraard kun je wel de iCloud-tabbladen bekijken van eerdere versies van iOS en OS X, maar je kunt ze niet vanop afstand verwijderen.

Meer over Safari kun je hier terugvinden.Reacties


    Een reactie toevoegen: