4 augustus 2017

Safari tabbladen via andere apparaten afsluiten

iOS safari icoon

iCloud krijgt steeds meer en meer een belangrijke functies in de Apple wereld, functies zoals iCloud Drive, Handoff, synchroniseren van gegevens en foto’s, alles kan en mag met iCloud. Al enige tijd is het mogelijk om openstaande Safari tabbladen van je Apple apparaten te bekijken.

Zo kun je op een iPad de tabbladen zien die je geopend hebt of nog actief zijn op iPhone of Mac en vice versa. Vanaf iOS 8 en OS X Yosemite kun je zelfs deze tabbladen op afstand afsluiten. Dit wil zeggen dat je de tabbladen van je Mac via je iPad kunt afsluiten. Zowel op de Mac als in iOS kun je deze iCloud-tabbladen bekijken door in de navigatie- of knoppenbalk te klikken/tikken op de overlappende vierkanten. Let wel, voor deze optie heb je iCloud nodig en moet 'Safari' actief zijn in de iCloud-instellingen (meer info).

iCloud-tabbladen afsluiten op een Mac

• Open Safari
• Klik in de knoppenbalk op de twee overlappende vierkanten
• Een overzicht van alle openstaande tabbladen op je Mac wordt geopend

Onderaan deze tabbladen vind je ook die van je andere Apple apparaten terug. Plaats nu de muisaanwijzer op het tabblad om het kruisje te activeren waarmee je het tabblad (vanop afstand) kunt afsluiten. Het tabblad zal verdwijnen uit de lijst en ook worden afsloten op het desbetreffende apparaat. Het tabbladoverzicht kun je ook openen via Weergave ▸ Toon alle tabbladen of via de toetscombinatie shift⇧ + command⌘ + \.

iCloud tabbladen en Safari tabbladen via andere apparaten afsluiten

Safari tabbladen afsluiten via iOS

• Open Safari
• Tik op de twee overlappende vierkanten
• Een overzicht van alle openstaande tabbladen wordt geopend

Scrol naar beneden om alle iCloud-tabbladen weer te geven. Veeg met één vinger van rechts naar links over het tabblad dat je wil verwijderen. Het tabblad zal verdwijnen uit de lijst en ook worden afsloten op het desbetreffende apparaat.

Lees ook: Oplossingen voor een trage Safari op je iPhone of iPadReacties


  • Rudolf Lutz

    6 augustus 2017 om 15:51

    In tegenstelling tot de Safari op mijn iPhone 6s Plus, geeft Safari op mijn MacBook Pro 13″ niet de geopende tabbladen op mijn iPhone.Er zijn er twee geopend.

  • Wesley Fabry

    7 augustus 2017 om 9:11

    Hetzelfde iCloud account actief op beide apparaten en Safari ingeschakeld (zie tip). Zo ja, dan zou het moeten werken, beste kun je dan beide apparaten geforceerd herstarten via deze stappen: https://www.appletips.nl/geforceerd-herstarten/

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!