5 augustus 2017

Internet vergelijken

DNS icoon

Bij het afsluiten van een internet abonnement heb je een brede keus uit verschillende internet aanbieders. Zo kun je internet via de kabel afsluiten en ook via het glasvezel. In Nederland bestaat er dan ook een glasvezelnetwerk dat word beheerd door Reggefiber. Zij leggen dan ook dit glasvezel aan en bepalen welke aanbieders gebruik hiervan mogen maken. Als klant is jouw locatie dus belangrijk om een internet abonnement te kunnen afsluiten.

De verschillen tussen internet abonnementen hangen natuurlijk af van de voorwaarden van het abonnement en ook de prijs. Ook zijn er verschillende verschillen tussen de internet abonnementen zelf. 

Verschillen tussen internet abonnementen

ADSL is dan ook de eerste internet snelheid en kost niet veel. Je bent dan ook vrij in de keuze van aanbieder en ook is ADSL zo goed als overal beschikbaar. Het nadeel is wel dat wanneer je ver van de wijkcentrale woont het internet zwak word en ook heeft het kijken van televisie invloed op de snelheid van het internet.

Een kabelverbinding is sneller dan ADSL en kan dan ook snelheden aan tot 200 mbit/s. Ook is de afstand naar de wijkcentrale niet van belang en is er geen verlies in de snelheid wanneer je internet en televisie tegelijk gebruikt. Wel is kabel duurder en ben je verplicht een televisie abonnement af te nemen in combinatie met je internet abonnement.

Ten derde kun je kiezen voor glasvezel. Glasvezel is ontzettend snel en bied snelheden tot 500 mbit/s. Ook is de upload en download snelheid gelijk en ben je vrij in keuze voor internet aanbieder. Een nadeel van glasvezel is dat het nog niet overal beschikbaar is.

Belangrijk is het dus om er achter te komen hoeveel jij internet, en wat voor een snelheid je nodig hebt. Wanneer je niet zo'n actieve internetter gebruikt kun je het beste voor ADSL kiezen aangezien deze het goedkoopst is. Ook kun je hier prima af en toe op het web mee surfen en een e-mail checken. Ga naar Easyswitch.nl voor Internet en tv vergelijken.

Welk internet abonnement past het beste bij mij?

Bij het internet vergelijken is dus gebleken dat er een groot aanbod is van verschillende internet snelheden. Wanneer je de juiste snelheid voor jezelf hebt bepaald is het tijd om het abonnement af te sluiten. Kies voor een combinatie pakket waarbij je internet en televisie aan elkaar koppelt. Hiermee ben je vaak goedkoper uit en bij problemen is er 1 aanspreekpunt. Ook kun je na internet vergelijken kiezen voor een alles in 1 pakket waarbij je veel korting krijgt en een goede service.


Het achterlaten van commentaar is niet (meer) mogelijk.Do NOT follow this link or you will be banned from the site!