19 januari 2017

WhatsApp: Gifs bekijken, zoeken en versturen via gesprekken

Whatsapp icoon voor iOS en Android

Vanaf versie 2.16.14 van WhatsApp is het mogelijk om gifs te zoeken en te versturen via de chatdienst. De bewegende plaatjes zijn weer helemaal terug van weggeweest. Het is ook de ideale manier om je gevoel uit te drukken of je tekst extra kracht te geven.

Niet alleen kun je in WhatsApp zoeken in een externe bibliotheek naar GIFS. Daarnaast kun je ook zelf GIFS maken van video's of Live Photos. Hoe je dit doet lees je hier terug.

Gif-bestanden ontvangen en bekijken

Wanneer je een gif-bestand ontvangt wordt dit gekenmerkt met de 'GIF' cirkel bovenop de foto. Tik op deze cirkel om onmiddellijk de bewegende foto (animatie) af te spelen. Vind je de gif leuk? Leg dan je vinger op de foto tot het pop-up-menu verschijnt. Tik daarna op het sterretje om deze te markeren als favoriet. Meer info over berichten met een ster lees je hier terug.

Gifs zoeken en versturen

• Open een gesprek in WhatsApp
• Tik op de plus-knop naast het tekstveld
• Kies voor de optie 'Foto/video bibliotheek'
• Tik onderaan op het vergrootglas met daarnaast 'GIF'

gifs (gif, gifjes) versturen via WhatsApp

Meteen wordt de zoekfunctie voor gifs geactiveerd. In het overzicht vind je de populairste gifjes van dit moment. Tik op het zoekveld om zelf een gif te zoeken aan de hand van een zoekopdracht. Voorbeeld zijn: Tim Cook, lachen, boos, hond, liefde, etc. Via het tabblad 'Met ster gemarkeerd' kun je de gifjes die je eerder als favoriet hebt gemarkeerd bekijken en gebruiken.

WhatsApp maakt gebruik van de gif-dienst GIPHY. Deze dienst heeft ook een eigen app met iMessage ondersteuning. Hierdoor kun je dus ook gifjes versturen via de Berichten applicatie in iOS aan de hand van een extensie. Klik hier voor meer informatie, hieronder kun je de app downloaden.

GIPHY: The GIF Search Engine
GIPHY: The GIF Search EngineCategorie: Photo & Video, Social Networking
Ontwikkelaar: Giphy, Inc.
iPad & iPhone  17+  59 MB DOWNLOAD GRATIS

Lees ook: Tekeningen en tekst toevoegen aan foto’s en video’s in WhatsAppReacties


 • AlbertTCB

  6 november 2016 om 15:46

  Eindelijk! Ik zette nu telkens grappige gifs eerst om naar een MP4 voordat ik ze kon delen.

  Scheelt ook een hoop whatsapp berichten van mensen met een link naar de site waar de gif op staat. Nu kan de gif gewoon rechtstreeks in het bericht gezet worden

 • Ronald Muller

  7 februari 2017 om 11:09

  hoe krijg ik er geluid bij de GIF.(uit bovenstaande)

  alvast bedank luitjes

 • Pieterje

  24 februari 2017 om 8:42

  ^ Ronald, GIF met geluid bestaat niet :D

 • gujoom

  5 april 2017 om 14:11

  je kunt ook GIFs van je eigen filmpjes maken; kort ze in naar 6 seconden (maximaal) en dan verschijnt er bij het doorsturen een optie rechtsbovenin dat je kunt switchen tussen GIF en normale video

Een reactie toevoegen: