20 mei 2017

iOS 10iOS 10: iMessages-apps, extensies, stickers, etc. installeren en gebruiken (archief)

berichten icoon iOS

Vanaf iOS 10 zijn er veel opties toegevoegd aan de Berichten applicatie. Echt functioneel zijn de toevoegingen niet, maar wel ontzettend vermakelijk. Alles over de nieuwe Berichten app lees je hier terug.

Toch bevat de app een interessante toevoeging, namelijk een App Store speciaal voor iMessage. In de store vind je verschillende mini-apps terug. Van stickers tot productieve apps of extensies zoals het onmiddellijk vertalen van tekst via iTranslate of het versturen van notities via Evernote.

Vanaf iOS 11 kun je nog steeds extensies gebruiken, deze zijn nog steeds via het App Store-icoon benaderen. Daarnaast heeft Apple een app-lade toegevoegd onderaan ieder gesprek. Hierin staan standaard alle beschikbare iMessage-apps (op basis van je geïnstalleerde apps op je iDevice). Deze kun je beheren en kun je apps verwijderen, hoe dit allemaal werkt lees je hier terug.

iMessage-apps, stickers en meer installeren en beheren

• Open de Berichten applicatie
• Tik op het App Store-logo naast het tekstveld (of eerst >)
• Tik onderaan op de vier bolletjes
• Tik op de Store plusknop
• De mini App Store wordt geopend

Via het tabblad 'Uitgelicht' kun je alle op dit moment beschikbare iMessage-apps bekijken. Tik op de App voor meer informatie en om deze eventueel te downloaden. Als het een app speciaal voor Berichten is wordt deze alleen in de Berichten app geïnstalleerd. Wanneer het om een extensie gaat wordt de app op je iPhone of iPaf zelf geïnstalleerd.

iMessage apps en stickers gebruiken

Via het tabblad 'Beheer' kun je de iMessage-apps en extensies installeren die je al hebt geïnstalleerd op je iDevice. Door de schakelaar achter de app uit te schakelen wordt de app of extensie verwijderd uit de Berichten app.

Berichten apps en extensies gebruiken

Zodra je de apps hebt geactiveerd kun je ze gebruiken in de Berichten applicatie. Dit doe je als volgt:
• Open de Berichten applicatie
• Tik op het App Store-logo naast het tekstveld (of eerst >)
• Veeg naar rechts of links
• Je kun nu de geïnstalleerde apps bekijken en gebruiken

iMessage apps en stickers installeren
Ook kun je op de vier bolletjes onderaan tikken om snel naar een app of extensie te navigeren. Via deze weergave is het mogelijk de apps te sorteren. Leg je vinger op een app tot ze gaan wiebelen, sleep nu de apps in de juiste volgorde. Bevestig door op de thuisknop te drukken.

Stickers plakken op foto's en berichten

Open de stickers in Berichten zoals hierboven staat omschreven. Leg je vinger op de sticker tot deze gaat zweven. Sleep de sticker vervolgens naar het bericht of foto waaraan je deze wilt koppelen. Laat los om de sticker 'te plakken'.

Lees ook: Alle vernieuwingen in de iOS 10 Berichten app


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on


Bijgewerkt artikel, video toegevoegdReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: