22 juli 2016

Een WhatsApp gesprek exporteren en bewaren

Whatsapp icoon voor iOS en Android

De meest gebruikte chat applicatie is ongetwijfeld WhatsApp, vrijwel iedereen heeft deze applicatie geïnstalleerd op zijn of haar smartphone. Soms kan het gebeuren dat je de chat moet exporteren en elders bewaren.

Vooral bij misbruik is dit het geval, maar het kan ook positief. Wanneer je geliefde een mooie liefdesverklaring heeft geschreven wil je dit ongetwijfeld voor altijd bewaren. Gelukkig is het eenvoudig om een chatgesprek te exporteren (bewaren).

WhatsApp gesprek exporteren

• Open de WhatsApp applicatie
• Navigeer naar het tabblad 'Chats'
• Veeg kort van rechts naar links over het gesprek dat je wilt exporteren
• Tik op de optie 'Meer'
• Kies hier voor de optie 'Exporteer'

Zo kun je een whatsapp gesprek exporteren

WhatsApp zal het gesprek samenstellen en exporteren tot een leesbaar zip-bestand, deze kun je dan vervolgens delen via verschillende kanalen zoals Mail, Berichten of verplaatsen naar Notities, Dropbox en meer. Het zip-bestand kun je vervolgens openen, hierin zit een tekst-bestand (.txt) met de gehele inhoud van het gesprek.

WhatsApp gesprek bewaren via contactinformatie

Bovenstaande procedure is alleen beschikbaar voor iOS gebruikers. Mocht dit te ingewikkeld zijn kun je ook de chat exporteren via contactinformatie, deze procedure werkt ook voor Android gebruikers. Open de chat in WhatsApp en tik bovenaan op de naam van de contactpersoon of groep. Scroll naar beneden en tik op 'Exporteer chat' en volg de stappen.

Lees ook: Extra opties en functies raadplegen in WhatsAppReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: