3 augustus 2017

Een WhatsApp gesprek exporteren en bewaren

Whatsapp icoon voor iOS en Android

De meest gebruikte chat applicatie is ongetwijfeld WhatsApp, vrijwel iedereen heeft deze applicatie geïnstalleerd op zijn of haar smartphone. Soms kan het gebeuren dat je de chat moet exporteren en elders bewaren.

Vooral bij misbruik is dit het geval, maar het kan ook positief. Wanneer je geliefde een mooie liefdesverklaring heeft geschreven wil je dit ongetwijfeld voor altijd bewaren. Gelukkig is het eenvoudig om een chatgesprek te exporteren (bewaren).

WhatsApp gesprek exporteren

• Open de WhatsApp applicatie
• Navigeer naar het tabblad 'Chats'
• Veeg kort van rechts naar links over het gesprek dat je wilt exporteren
• Tik op de optie 'Meer'
• Kies hier voor de optie 'Exporteer'

Zo kun je een whatsapp gesprek exporteren

WhatsApp zal het gesprek samenstellen en exporteren tot een leesbaar zip-bestand, deze kun je dan vervolgens delen via verschillende kanalen zoals Mail, Berichten of verplaatsen naar Notities, Dropbox en meer. Het zip-bestand kun je vervolgens openen, hierin zit een tekst-bestand (.txt) met de gehele inhoud van het gesprek.

WhatsApp gesprek bewaren via contactinformatie

Bovenstaande procedure is alleen beschikbaar voor iOS gebruikers. Mocht dit te ingewikkeld zijn kun je ook de chat exporteren via contactinformatie, deze procedure werkt ook voor Android gebruikers. Open de chat in WhatsApp en tik bovenaan op de naam van de contactpersoon of groep. Scroll naar beneden en tik op 'Exporteer chat' en volg de stappen.

Lees ook: Extra opties en functies raadplegen in WhatsAppReacties


 • Ron Kok

  3 augustus 2017 om 14:53

  Bedankt voor de info. Ik heb als iOS-gebruiker de stappen doorgelopen en de chat in Notities gezet. Als ik het zip-bestand open krijg ik alleen maar Zip-archief te zien. Oftewel ik krijg geen txt-bestand. Wat doe ik wellicht fout?

 • Wesley Fabry

  3 augustus 2017 om 15:42

  @ron dat klopt, het zip-bestand kun je niet openen in Notities op de iphone, maar bijvoorbeeld wel op een Mac. Daarnaast kun je het zip-bestand ook naar je mailen zodat je het op een pc of mac kunt bewaren of openen. In het zip-bestand zit een tekst-bestand (.txt) met de gehele inhoud van het gesprek.

 • Ron Kok

  3 augustus 2017 om 20:44

  Dank voor de tip! Het is gelukt.

 • Anoniem

  15 augustus 2017 om 23:42

  Het is toch wat ik heb de instructies gevolgd verstuurd naar notities kan het daar niet openen verstuurd naar mijn e-mail kan het ook niet op mijn tablet of iPhone openen gestuurd naar Samsung tablet en ja hoor daar komt het ook als zip en vervolgens geeft Samsung de mogelijkheid het te openen op de tablet en verschijnt de tekst.

 • Wesley Fabry

  16 augustus 2017 om 7:50

  Dat is owv de veiligheid dat je niet zomaar zip-bestanden kunt opnenen onder iOS. Dit omdat zip-bestanden vaak ook rommel en adware kunnen bevatten. Wil je zips kunnen openen onder iOS kun je apps gebruiken zoals Zip file viewer, WinZip of Zip & Rar fil extractor.

 • sporty

  17 oktober 2017 om 15:50

  Blijft het whatapp gesprek op je telefoon dan gewoon in tact, of wordt dan de hele gesprekken dan gewist?

 • Wesley Fabry

  17 oktober 2017 om 15:54

  Blijft behouden, er wordt niets gewist 👍

Een reactie toevoegen: