21 december 2016

AirPods koppelen aan je iPhone, iPad, Mac, Apple Watch, Apple TV en meer

airpods

De draadloze AirPods zijn eenvoudig in gebruik. Dankzij de slimme technologie is het mogelijk de oortjes te gebruiken op al je Apple apparaten zonder gedoe. De AirPods kunnen namelijk automatisch verbinding maken met je iPhone, iPad, Mac en Apple Watch.

Om het automatisch verbinden mogelijk te maken is een iCloud‑account en macOS Sierra, iOS 10 of watchOS 3 vereist. Heb je nog een apparaat met oudere software of een totaal andere software dan kun je de AirPods ook gewoon gebruiken via de traditionele bluetooth verbinding. Hierdoor zijn de oortjes ook te gebruiken op bijvoorbeeld de Apple TV, een Android apparaat of Windows computer.

AirPods koppelen met een iPhone, iPad of iPod Touch

• Schakel bluetooth in (Instellingen ▸ Bluetooth)
• Ontgrendel je iDevice
• Open de case van de AirPods
• Houdt de case naast je iDevice
• Het 'bedieningspaneel' komt automatisch tevoorschijn
• Tik op de optie 'Verbind' en daarna 'Gereed'

De AirPods zijn nu verbonden met je iDevice. Via het bedieningspaneel kun je de status van je AirPods bekijken. Door in het paneel voor muziek te tikken op het driehoek met de cirkels kun je een ander apparaat kiezen voor de output. Ook de AirPods zullen hier beschikbaar zijn inclusief een batterijstatus. Tijdens het verbinden worden ze ook gekoppelde aan je iCloud-account. Dit houdt in dat alle apparaten die gekoppeld zijn aan dit account ook gebruik kunnen maken van de oortjes zonder dat je hier handmatig moet configureren. Open de case naast dit apparaat en deze zal onmiddellijk verbinding maken.

Airpods koppelen aan een iPhone

AirPods koppelen met een Apple Watch

De Apple Watch maakt gebruik van de configuratie van de iPhone. Volg de stappen hierboven om de verbinding tot stand te brengen. Als je de draadloze oortjes alleen wilt gebruiken met de Watch moet je de case openen naast de Apple Watch om de verbinding tot stand te brengen. Om de oortjes te kiezen tijdens het afspelen van muziek kan erg eenvoudig. Open de Muziek app op je Watch en druk stevig op het scherm. Kies vervolgens voor 'Bron' en daarna 'AirPods'. Als je geen verbinding kunt maken met de AirPods op deze manier kun je ze handmatig koppelen. Open op de Watch Instellingen ▸ Bluetooth, open de case en houdt de knop op de achterkant van de case ingedrukt en tik op je Apple Watch op 'AirPods'.

AirPods koppelen met een Mac

Heb je een Mac met macOS Sierra en zijn de Pods al gekoppeld aan een iDevice met iOS 10 dan kun je deze automatisch gebruiken op de Mac. Open de case en klik in de menubalk op het geluid-icoon, kies de AirPods. Heb je dit icoon niet in de menubalk, dan kun je deze activeren via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Geluid ▸ vink onderaan de optie 'Toon volume in menubalk'. Als de de AirPods gekocht hebt en toevallig geen iOS-apparaat hebt dan kun je de Pods via onderstaande methode verbinden met je Mac.

• Open  ▸ Systeemvoorkeuren
• Navigeer naar 'Bluetooth'
• Open de AirPods case en houdt de knop op de achterkant ingedrukt
• De oortjes komen in de lijst van bluetooth apparaten
• Klik op 'Koppel' achter de AirPods

Airpods koppelen aan een Mac

AirPods koppelen met iPhone, iPad of Mac zonder vereiste software

Heb je een Apple apparaat waarop iOS 10, watchOS 3 of macOS Sierra niet is geïnstalleerd dan kun je de oortjes gewoon verbinden via Bluetooth. Om het verbinden te activeren op de AirPods is het belangrijk dat je de case opent en de knop achterop ingedrukt houdt. Hiermee kun je het verbinden tot stand brengen en de 'zoekmodus' activeren. Voor iOS kun je het koppelen starten via Instellingen ▸ Bluetooth, voor een Mac kan dit via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Bluetooth.

AirPods koppelen met de Apple TV

• Open Instellingen
• Navigeer naar ‘Afstandsbedieningen en apparaten’
• Selecteer ‘Bluetooth’
• Open ‘Bluetooth’
• Open de AirPods case en houdt de knop op de achterkant ingedrukt
• De oortjes komen in de lijst van bluetooth apparaten
• Selecteer deze en breng de verbinding tot stand

AirPods koppelen aan een Apple TV

AirPods koppelen met andere apparaten zoals Android en Windows

Via een doodgewone bluetooth verbinding kun je de AirPods ook koppelen aan andere apparaten die bluetooth ondersteunen. Volg hiervoor de stappen die het desbetreffende apparaat voorschrijven. Om het verbinden te activeren op de AirPods is het belangrijk dat je de case opent en de knop achterop ingedrukt houdt. Hiermee kun je het verbinden tot stand brengen en de 'zoekmodus' activeren.

AirPods loskoppelen van een iPhone, iPad, Mac of Apple TV

Wanneer je geen gebruik meer maakt van de draadloze oortjes moet je ze loskoppelen van je apparaten. Hoe je dit doet lees je uitgebreid terug in deze stappen.

Lees ook: Bluetooth problemen oplossenReacties


 • Chris

  22 december 2016 om 11:23

  Toevoeging: ik heb gisteren mijn nieuwe “oortjes” gehad, werkten naar behoren.
  Maar toen ik vanmorgen ze weer in wilde doen zag ik dat ik wel verbinding had maar geen geluid meer, heel storend.
  Na wat onderzoek heb ik denk ik de reset gevonden. door beide oortjes in de houder te zetten (ja, ze moeten erin) en de knop gedurende ongeveer 10 seconden in gedrukt te houden verkleurd het ledje naar oranje. dan weer de knop indrukken en na een aantal seconden verkleurd het lampje weer groen en waren de “oortjes” weer ok.

 • Wesley Fabry

  25 december 2016 om 7:39

  @chris bedankt voor de tip!

 • Herman

  7 januari 2017 om 11:59

  Hoihoi
  Gisteren de oortjes binnen gehad ook hier het probleem maar dan op mijn iPad pro. Geluid niet meer hoorbaar maar maar device wel gekoppeld. Idd na resetten werkt het weer. Wat ook opvalt zodra ik mijn iPhone aanzet met de oortjes krijg ik netjes de status te zien direct. Maar bij mijn iPad komt niets. Alleen als ik van onder nar boven swipe zie ik de status. Ben nu bezig om hem aan mijn Apple tv te koppelen maar hij pakt m niet stappen gevolgd via deze site.apple tv model A147….

 • Wesley Fabry

  7 januari 2017 om 12:14

  @herman op mij iPad krijg ik die pop-up bedieningspaneel ook niet te zien zoals bij de iPhone. Of het is een bug of het is op dit moment iPhone-only.

 • Herman

  7 januari 2017 om 21:56

  Heb de boel moeten resetten Airpods daarna Mn iPhone en iPad gerest krijg m nu alleen nog op Mn iPhone aan de praat maar met geen mogelijkheid meer op m n iPad pro wordt niet herkend ……en op Mn Apple tv nog helemaal geen Suc6 gehad. Beetje jammer dit …..

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!