1 december 2015

BasisEen afbeelding instellen als achtergrond (wallpaper) op iPhone, iPad, Apple Watch en Mac

Apple Watch icon voor Foto's

Als je een afbeelding of foto hebt kun je deze als achtergrond instellen op je iPhone, iPad, iPod Touch, Mac en zelfs als wijzerplaat op je Apple Watch. Hoe je dit precies doet leggen we uit in onderstaande procedures.

Op onze iCandy-pagina vind je tal van verschillende wallpapers voor al deze producten terug, deze kun je uiteraard ook gebruiken als achtergrond. Klik onderaan de voorvertoning van de iCandy op het gewenste formaat en daarna linksboven op 'Download'.

Klik hier om alle iCandy wallpapers te bekijken

Achtergrond instellen op een iPhone, iPad, iPod Touch

Vanuit de foto’s applicatie kun je onmiddellijk een afbeelding instellen als achtergrond, ook een afbeelding dat je op het internet vind kun je gebruiken als wallpaper. Als je via iCandy een afbeelding download komt deze schermvullend op het scherm, tik en houd je vinger op het scherm tot de optie 'Bewaar afbeelding' tevoorschijn komt, tik hierop om de afbeelding te bewaren in de Foto’s applicatie.

foto als achtergrond in iOS

Open de foto app en navigeer naar de afbeelding die je wilt gebruiken als achtergrond. Tik op de deel-knop (vierkant met de pijl omhoog), veeg in de onderste rij naar de optie 'Gebruik als achtergrond' en tik erop. Vervolgens kun je de foto aanpassen en instellen als achtergrond.

Lees ook: Live Photos en wallpapers instellen als achtergrond (iPhone 6s)

Achtergrond instellen op een Mac

Op de Mac is het vrij eenvoudig, zo kun je de achtergronden instellen via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Bureaublad en schermbeveiliging ▸ Bureaublad. Hier kun je mappen toevoegen of afbeeldingen kiezen uit de Foto’s voor OS X applicatie.

Foto als achtergrond op een Mac

Wanneer je een afbeelding download vanaf het internet moet je deze niet perse toevoegen via systeemvoorkeuren. Sleep de afbeelding vanuit je webbrowser naar je bureaublad of Finder en klik er met een secundaire klik (rechtermuisknop) op. Kies hier bij 'voorzieningen' voor 'Stel als bureaublad in'.

iCandies voor Mac downloaden: Wanneer je een iCandy van ons als achtergrond wilt gebruiken kun je klikken op de X met pijlen onderaan de iCandy. Een nieuw venster zal geopend worden. Dit kan direct de wallpaper zijn of een externe pagina waar je de wallpaper kunt downloaden. In de meeste gevallen is dit deviantart. Klik in de rechterkolom op 'Download' om het (zip) bestand te downloaden. Daarna kun je de wallpaper instellen als achtergrond.

Lees ook: Snel een foto instellen als bureaublad achtergrond in Foto's voor OS X

Achtergrond instellen op een Apple Watch

Om een foto als achtergrond in te stellen moet je eerst een fotoalbum synchroniseren met je Apple Watch, dit doe je via de Apple Watch applicatie op je iPhone. Open deze, navigeer naar het tabblad ‘Mijn Watch‘ en open ‘Foto’s’. Tik op ‘Gesynchroniseerd album’ en kies een gewenst album.

foto als wijzerplaat

Open de Foto's app op je Apple Watch en selecteer de foto die je als wijzerplaat wilt gebruiken. Pas eventueel de grootte van de foto aan met de digtale kroon en je vinger. Druk daarna stevig op het scherm en tik op de optie ‘Maak wijzerplaat’, onmiddellijk wordt de foto als wijzerplaat ingesteld.

Lees ook: Een fotoalbum als wijzerplaat instellen

Op appletips vind je tips terug voor beginners, gevorderden en experts. In de categorie basistips vind je eenvoudige tips en weetjes over OS X, iOS en overige Apple producten, deze zijn speciaal gericht op nieuwe Apple gebruikers. Alle basistips vind je hier terug. De tips voor beginners zijn een aanvulling op de basistips.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!