12 mei 2015

YosemiteFoto’s voor OS X: Snel een foto instellen als bureaublad achtergrond

Foto's voor OS X logo

In de Foto’s voor OS X applicatie kun je foto’s delen, bewerken, sorteren, synchroniseren met iCloud, enzovoorts. Maar er is meer, je kunt namelijk ook een foto snel en eenvoudig instellen als bureaublad achtergrond.

Uiteraard kun je een foto exporteren, vervolgens via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Bureaublad en schermbeveiliging ▸ Bureablad kun je de gekozen afbeelding instellen als achtergrond. Maar het kan veel eenvoudiger dankzij de Foto’s voor OS X applicatie.

bureaubladafbeelding

Open of selecteer een afbeelding in de Foto’s applicatie, klik hierna op de deelknop in de knoppenbalk. Kies hier voor de optie 'Stel bureaubladafbeelding in'. Onmiddellijk wordt de afbeelding ingesteld als achtergrond, ook als deze bewerkt is.

Alle tips over 'Foto's voor OS X' lees je hier terug.Reacties


 • Marike

  16 januari 2016 om 11:11

  Hallo, ik gebruik meerdere foto’s als achtergrond (diavoorstelling als screensaver). De foto’s rouleren. Mijn vraag is: wanneer ik een leuke foto zie, dan wil ik erop kunnen klikken en andere foto’s zien uit die serie. Hoe kan ik dat doen?

 • Wesley Fabry

  16 januari 2016 om 11:19

  Dat is helaas niet mogelijk, foto’s kun je gewoon in de app of map bekijken. Dat staat los van de achtergrond.

 • rene sauveur

  7 november 2016 om 11:32

  LS,

  Om de optie van meer dan één bureaublad optimaal te benutten, zou ik voor ieder bureaublad een toepasselijke afbeelding willen instellen. Ook OS Sierra lijkt deze mogelijkheid niet te bieden, maar misschien sla ik de plank mis?

  Een dergelijke aanpassing zou voor mij i.i.g. zeer verhelderend werken en vermoedelijk ook voor anderen het gebruik van meer bureaubladen bevorderen.

  Kan iemand mij helpen?

 • Wesley Fabry

  7 november 2016 om 11:47

  @rene normaal kun je de bureaubladen allemaal voorzien van een eigen bureaublad via  ▸ systeemvoorkeuren ▸ Bureaublad en schermbeveiliging. Dit moet je doen door het bureaublad te openen, daarna syteemvoorkeuren te openen en een achtergrond te kiezen. Herhalen voor alle bureaubladen. https://www.appletips.nl/10-9-mission-control-aanpassen-naar-je-eigen-wensen/

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!