3 mei 2017

iOS: Foto’s en video’s verbergen in de Foto app

foto iOS app

De Foto's applicatie beschikt over een hoop functies en is de ideale applicatie om je Foto's en video's te beheren. Eenvoudig kun je ze plaatsen in albums en synchroniseren met al je apparaten via de iCloud-fotobibliotheek.

Het tabblad 'Foto's' toont alle foto's en video's in jouw bibliotheek. Daarnaast kun je via het tabblad 'Albums' je video's en foto's onderverdelen in verschillende mappen. Let wel, een album bestaat uit snelkoppelingen naar een item in de app. Je kopieert deze dus niet.

Foto's of video's verbergen in iOS

Vanaf iOS 8 is het ook mogelijk foto’s te verbergen in momenten (tabblad 'Foto's'), dit kan om verschillende redenen. Het voordeel hiervan is dat de foto wel aanwezig blijft in je fotobibliotheek, maar niet meer zichtbaar is in 'momenten'.

foto's verbergen in iOS foto app

Om dit te kunnen verwezenlijken dien je te navigeren naar het tabblad 'Foto's'. Open nu de foto of video die je wilt verbergen en tik op de deelknop (vierkant met pijl omhoog). Scrol onderaan naar rechts om de optie 'Verberg' te kiezen. De foto of video wordt nu verborgen.

Je kunt meerdere foto's of video's in één keer verbergen via het overzicht van je bibliotheek. Tik bovenin op 'Selecteer' en kies alle items die je wilt verbergen. Tik daarna op de deelknop zoals hierboven staat beschreven. De verborgen items kun je raadplegen via het album 'Verborgen'. De foto's worden alleen verborgen in het tabblad 'Foto's' en blijven aanwezig in alle albums, inclusief het album 'alle foto's.

Let op, vanaf iOS 11 worden verborgen foto's alleen weergegeven in het album 'verborgen'. In alle andere albums worden de foto's niet meer weergegeven, in dat geval moet je het verbergen opheffen om ze weer overal te kunnen zien.

Waarom zou je foto's verbergen in de Foto app?

De optie 'Verberg' is vooral bedoeld om je hoofdbibliotheek (tabblad foto's) opgeruimd te houden en goed in te delen. Zo kun je bijvoorbeeld de schermafbeeldingen verbergen zodat deze niet zichtbaar zijn in dit overzicht, maar wel nog te raadplegen zijn via het tabblad 'albums' of 'Alle Foto's'.

Lees ook: Wat is iCloud-fotobibliotheek en hoe werkt het?

Geupdate artikel i.v.m. nieuwe procedure, origineel van 26/09/14Reacties


  • Ben

    3 mei 2017 om 13:09

    Ah daar dient verberg voor, het was me al niet duidelijk. Dank je wel!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!