25 april 2015

YosemiteFoto’s voor OS X: Slimme albums aanmaken, bewerken en gebruiken

Foto's voor OS X logo

Slimme albums zijn niet alleen handig in bijvoorbeeld Mail en Finder, maar ook in de nieuwe Foto’s voor OS X applicatie. Met een slim album kun je snel en eenvoudig een album aanmaken met daarin foto’s die voldoen aan bepaalde eisen.

Voorbeeld hiervan zijn alle foto’s van een bepaalde periode en plaats. Op deze manier heb je snel al je vakantie foto’s bij de hand zonder dat je ze handmatig moet selecteren.

• Open de Foto’s voor OS X applicatie
• Klik in de knoppenbalk op de plus-knop
• Kies hier voor de optie 'Slim album'

slim-album-fotos

Geef als eerste het album een naam, vervolgens kun je enkele voorwaarden toevoegen. Klik hiervoor op het eerste drop-down menu en kies een gewenste optie. Vervolgens kun je deze uitbreiden door bij het middelste en laatste drop-down menu voorwaarden in te voeren. Je kunt meerdere voorwaarden toevoegen door op de plus-knop te klikken, let wel op dat je dan voor 'Alle' kiest bij de optie 'voldoe aan...'. Enkele voorbeelden lees je hieronder terug.

• Foto is bewerkt
• Datum ligt tussen 10/05/2014 en 20/06/2014
• Cameramodel is iPhone 5s

Mocht je nu bovenstaande voorwaarden toevoegen aan een slim album dan worden alle bewerkte foto’s die gemaakt tussen 10/05/2014 en 20/06/2014 met een iPhone 5s getoond. Bevestig door op 'OK' te klikken, hierna worden alle foto’s die aan deze voorwaarden voldoen getoond.

Wil je achteraf de voorwaarden aanpassen dan kun je navigeren naar 'Albums' en klik dan op het tandwiel voor de naam van het slimme album. Een slim album kun je gewoon verwijderen door met een secundaire klik (rechtermuisknop) te klikken op het album en te kiezen voor 'Verwijder slim album'. Enkel het album wordt dan verwijderd, de foto’s niet.

Alle tips over 'Foto's voor OS X' lees je hier terug.Reacties


 • Cloverfield

  25 april 2015 om 11:44

  En zo handig: smart albums synchroniseren niet met iDevices!
  Handig hoor Apple,… amateur software :(

 • Flieps

  25 april 2015 om 13:13

  nog een bug: maak een smartalbum met foto’s gemaakt tussen 01-01-2015 en 20-01-2015. Geen foto’s gevonden. photo’s worsteld met de NL kalenderannotatie.

 • Daniël uit Rotterdam

  26 april 2015 om 0:00

  Inderdaad je zou toch bij deze software die bedoeld is iOS en OS X dichter bij elkaar te brengen dat alle mogelijkheden in beide toepassingen voorkomt?

 • Nico Bartels

  6 mei 2015 om 21:18

  Jammer inderdaad dat je albums niet synchroniseren tussen de iMac en de iPad/iPhone..

 • Bas

  16 mei 2015 om 14:55

  hallo,

  vroeger(iphoto) kon ik een slim album maken, waar alle fotos in zaten zonder een gezicht. Op deze wijze kon ik snel zien welke fotos ik nog geen herkenning op had.
  Weet iemand hoe dat nu in de nieuwe “fotos” moet?

  thx
  bas

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!