15 april 2016

Foto’s voor OS X: Albums in mappen plaatsen

Foto's voor OS X logo

Wanneer er veel foto’s in de Foto’s voor OS X applicatie aanwezig zijn dan kan het handig zijn om deze te groeperen in albums. Mocht je na deze acties nog een groot aantal albums overhouden dan kun je deze in mappen plaatsen.

Door albums te groeperen in mappen krijg je een beter overzicht en is het mogelijk om bijvoorbeeld al je foto's te sorteren op basis van een bepaalde locatie, jaartal of periode. Hoe je een map kunt aanmaken in de Foto’s voor OS X applicatie lees je in de volgende procedure.

• Open Foto’s voor OS X
• Navigeer naar het tabblad 'Albums'
• Open 'Archief' in de menubalk
• Kies voor de optie 'Nieuwe map'

Foto's voor OS X, albums in mappen plaatsen

Je kunt ook een nieuwe map toevoegen door met een secundaire klik (rechtermuisknop) te klikken op een lege ruimte in de app of via de toetscombinatie shift⇧ + cmd⌘ + N. De Map wordt aangemaakt en daarna kun je de albums die je wil toevoegen aan de map met behulp van een sleepbeweging.

Mappen worden niet getoond op de Apple TV 4

De mappen worden gesynchroniseerd met al je Apple apparaten. Echter op moment van schrijven kun je de mappen nog niet zien in de iCloud-fotobibliotheek op de Apple TV 4. Waarschijnlijk is dit door een bug niet mogelijk.

Lees ook: Toegekende iPhoto sterwaarderingen bekijken in Foto’s voor OS XReacties


  • Nick Seamore

    15 april 2016 om 17:49

    Kon dit nu ook maar in iBooks. Nee van mappenstructuur moet osx helaas nog weinig weten. Behalve hier dan wat jij duidelijk uitlegd.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!