27 oktober 2016

macOS SierramacOS Sierra: Handmatig personen (gezichten) toekennen

Foto's voor OS X logo

Je zal het vast al hebben gemerkt dat vanaf macOS Sierra Foto’s automatisch personen genereert. Deze kun je terugvinden bij de albums, klik op Personen. Direct kun je de gevonden foto's en personen bekijken of klik op de 'voeg toe'-knop (meer info).

Zoals je weet worden de personen en gezichten niet gesynchroniseerd met iCloud en blijven deze aanwezig op je Mac. Wel kun je ze via iTunes synchroniseren met je iPhone of iPad, wel alleen als je geen gebruikmaakt van iCloud-fotobibliotheek. In tegenstelling tot iOS kun je in macOS Sierra wel handmatig gezichten toevoegen.

Stappen handmatig personen toevoegen

Vanaf OS X El Capitan is het al mogelijk om op onderstaande manier gezichten handmatig toe te voegen. Alleen gaat macOS Sierra uiteindelijk hier anders mee om.
• Open de desbetreffende foto
• Klik op de info-knop (i) in de knoppenbalk of voer de toetscombinatie cmd⌘ + i uit

Handmatig personen toevoegen in Foto's voor macOS

Vervolgens kun je in het info-venster op de optie 'Voeg gezichten toe' (plus-knop) klikken. Er opent een cirkel op de foto met een bolletje en een kruis. Klik op het bolletje en sleep deze om de cirkel groter en passend te maken. Plaats de cirkel op een gezicht, vul een naam in en kies een contactpersoon/naam. Dit kun je herhalen door steeds op de plus-knop te klikken in het infovenster naast de al toegevoegde personen.

Lees ook: Foto’s op de kaart bekijken met Plaatsen


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on


Een compleet nieuwe Mac dankzij macOS Sierra.
Klik hier voor een overzicht van alle macOS tips.Reacties


 • Marti

  27 oktober 2016 om 17:00

  Bij mij ontbreekt het “plusje” voor toevoegen gezicht – nieuwste versie van macOS Sierra; enig idee waarmee dat zou kunnen worden zichtbaar gemaakt?

 • Wesley Fabry

  27 oktober 2016 om 17:02

  @marti dus ‘Voeg gezichten toe’ kun je niet kiezen? Na het info venster te hebben geopend?

 • Fol Jean-Pierre

  5 november 2016 om 9:33

  Sedert installatie mac OS Sierra,ontbreekt de kaart in de applicatie ‘Kaarten’. De speld op de gekozen plaats verschijnt wel in het ‘leeg’ raster op de gezochte positie, doch zie geen beeld van de kaart op de achtergrond.(noch in 3D of Satteliet)

 • Sander Schoenmakers

  21 november 2016 om 2:43

  Het “bolletje” is bij mij niet klikbaar…. Kan klikken wat ik wil de tag blijft gwn compleet verkeerd in het midden van de foto staan

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!