21 januari 2017

Snel foto’s voorzien van een titel (naam) in Foto’s voor Mac

Foto's voor OS X logo

Met behulp van Foto's voor de Mac kun je snel en eenvoudig je foto's beheren. Deze kun je al dan niet synchroniseren met iCloud via de iCloud-fotobibliotheek.

In Foto's is het mogelijk om allerlei metagegevens toe te voegen aan een foto, denk hierbij aan trefwoorden, titels en meer. Dit heeft verschillende voordelen, zo kun je deze informatie gebruiken in slimme albums of om snel te zoeken naar bepaalde foto's. Deze gegevens worden ook gesynchroniseerd met iCloud en zijn dus ook te raadplegen op bijvoorbeeld je iPhone.

Metagegevens en overige informatie toevoegen aan Foto's op een Mac

De metagegevens moet je toevoegen door één of meerdere foto's te selecteren. Klik daarna met een secundaire klik op de geselecteerde foto's en kies in het contextmenu voor 'Toon info'. In het bekomen venster kun je de gegevens nu invullen. Echter wanneer je foto's wilt voorzien van een titel (naam) kan dit veel sneller en direct vanuit het overzicht in Foto's.

Snel foto's voorzien van een titel

• Open de Foto's applicatie op je Mac
• Klik in de menubalk op 'Weergave'
• Selecteer 'Metagegevens'
• Vink de optie 'Titels' aan

foto's voorzien van een titel in mac app

Open nu een overzicht in Foto's, bijvoorbeeld een album. Plaats de muisaanwijzer op een foto, onder de foto zal nu de titel of 'naamloos' verschijnen. Je kunt nu onmiddellijk klikken op 'naamloos'. Een tekstveld wordt actief en je kun een gewenste titel (naam) invullen. Druk op enter of klik ergens op het scherm om de wijziging door te voeren. Op deze manier kun je snel en eenvoudig de titels toekennen zonder extra vensters.

Met behulp van de toetscombinatie shift⇧ + command⌘ + T kun je snel de titels tonen of verbergen in Foto's voor Mac.

Lees ook: Foto’s verwijderen van iPhone, iPad of Mac, maar niet in iCloud-fotobibliotheekReacties


 • Wil Neve

  9 maart 2017 om 14:22

  Hoe is het mogelijk om in het programma Foto’s alle foto’s op te sporen waarvan de persoon “naamloos” te boek staat. Om 50.000 foto’s na te lopen waarvan later blijkt dat het voor 80% in orde is, is nogal veel werk. Ik zoek dus een oplossing om alle foto’s te kunnen slelecteren waarvan de persoon dus de naam heeft”naamloos”. Gaarne een nuttige tip in deze zaak.

 • Wesley Fabry

  9 maart 2017 om 14:24

  @Wil dat kan zeker: Foto’s openen ▸ Menubalk ▸ Archief ▸ Nieuw slim album ▸ eerste drop-down-menu kies je voor ‘Titel’ ▸ tweede drop-down-menu voor ‘Leeg’. Klik op ‘OK’, er wordt nu een album aangemaakt met alle foto’s die geen titel hebben en dus naamloos door het leven gaan.

 • Wil Neve

  9 maart 2017 om 17:01

  Hoi Wesley,
  Dit is voor mij niet de oplossing. Wanneer ik dit uitvoer in Foto’s dan komen ALLE foto’s te voorschijn. Dus met personen, met ingevulde namen, landschappen zonder personen, enz.
  Ik wil dus alleen die personen in het slimme album die het kenmerk “naamloos” hebben zodat ik die eventueel kan voorzien van een naam. Dit is een moeilijke vraag waar verschillende mensen echt het antwoord niet op weten. Mijn hoop is toch op dit forum gevestigd. In iPhotos was zoiets wel mogelijk.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!