Menu

20 juli 2016

iOS: Automatisch slot kan niet worden gewijzigd

instellingen ios logo 7 retina

In iOS is het mogelijk om het automatisch de iPhone of iPad te vergrendelen naar een bepaald periode. Standaard wordt het scherm vergrendeld na 1 minuut, maar je hebt ook de keuze tussen 30 seconden, 2 minuten, nooit, etc.

Het automatisch slot kun je wijzigen via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Automatisch slot, kies hier een gewenste tijd. Vanaf iOS 10 kun je de instellingen wijzigen via Instellingen ▸ Beeldscherm en helderheid. Sommige gebruikers hebben echter bepaalde opties niet. Zo kunnen sommige alleen maar 30 seconden kiezen en andere kunnen de optie ‘Nooit’ niet kiezen.

Automatisch slot kan niet worden gewijzigd

Wanneer je geen keuze hebt of bepaalde opties niet kunt kiezen heeft dit te maken met het e-mailaccount dat je gebruikt. Vooral de Microsoft Exchange accounts zorgen voor problemen.

oorzaak niet kunnen wijzigen van automatisch slot in iOS

Sommige e-mailaccounts, waaronder Microsoft Exchange, hebben de mogelijkheid om het automatisch slot te beperken. De dienst tolereert dit niet in verband met de veiligheid, hierdoor heb je maar een beperkte keuze in de instellingen. Als je dit account verwijdert zal je merken dat opties weer beschikbaar komen, maar dat is vaak geen oplossing.

Automatisch slot wijzigen vanaf iOS 10

Vanaf iOS 10 kun je het slot wijzigen via Instellingen ▸ Beeldscherm en helderheid.

Lees ook: Oplossing voor iPhone of iPad die niet meer aan gaatReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: