25 juli 2017

iOS: Automatisch slot kan niet worden gewijzigd

instellingen ios logo 7 retina

In iOS is het mogelijk om het automatisch de iPhone of iPad te vergrendelen naar een bepaald periode. Standaard wordt het scherm vergrendeld na 1 minuut, maar je hebt ook de keuze tussen 30 seconden, 2 minuten, nooit, etc.

Het automatisch slot kun je wijzigen via Instellingen ▸ Beeldscherm en helderheid. Heb je nog iOS 9 of eerder dan kun je dit aanpassen via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Automatisch slot, kies hier een gewenste tijd. Sommige gebruikers hebben echter bepaalde opties niet. Zo kunnen sommige alleen maar 30 seconden kiezen en andere kunnen de optie 'Nooit' niet kiezen.

Automatisch slot kan niet worden gewijzigd

Wanneer je geen keuze hebt of bepaalde opties niet kunt kiezen heeft dit te maken met het e-mailaccount dat je gebruikt. Vooral de Microsoft Exchange accounts zorgen voor problemen.

oorzaak niet kunnen wijzigen van automatisch slot in iOS

Sommige e-mailaccounts, waaronder Microsoft Exchange, hebben de mogelijkheid om het automatisch slot te beperken. De dienst tolereert dit niet in verband met de veiligheid, hierdoor heb je maar een beperkte keuze in de instellingen. Als je dit account verwijdert zal je merken dat opties weer beschikbaar komen, maar dat is vaak geen oplossing.

Automatisch slot wijzigen vanaf iOS 10

Vanaf iOS 10 kun je het slot wijzigen via Instellingen ▸ Beeldscherm en helderheid.

Lees ook: Oplossing voor iPhone of iPad die niet meer aan gaatReacties


 • Pim Kavelaars

  14 februari 2017 om 13:39

  Bij mijn 6s was het automatisch slot ook geblokkerd en wel op 30 sec. Erg vervelend. Contact met de helpdesk van Apple leerde mij dat dit vrij eenvoudig te verhelpen was. Ga naar instellingen – batterij en schakel de energiebespaarstand uit. Probleem opgelost!

 • Maddriver371

  25 juli 2017 om 10:18

  Waardeloos, ik bepaal zelf wel wat ik wil. Ik begrijp dat Apple het beste met ons voor heeft, maar dit is wel een beetje betuttelend.

 • Wesley Fabry

  25 juli 2017 om 10:38

  @pim dat is inderdaad als je energiebespaarstand inschakelt, dit schakel je ook in om ervoor te zorgen dat je iPhone minder energie verbruikt, een scherm dat lang aan blijft zorgt voor veel batterijverbruik. Ik weet dat veel mensen deze stand permanent gebruiken de hele dag door, maar dat is niet de bedoeling van deze optie. De bedoeling is dat je wanneer de batterij een bepaald punt heeft bereikt (bijvoorbeeld 30%) dat je dan deze stand inschakelt om langer van je iPhone gebruik te kunnen maken.

  @maddriver in dit geval is het Microsoft die betuttelend is en het niet toestaat

 • brammerttt

  25 juli 2017 om 16:12

  @Maddriver371 er staat duidelijk beschreven dat het vooral door Exchange kan komen. Dat is al belachelijk maar buiten beheer van Apple.

 • Maddriver371

  25 juli 2017 om 16:53

  Mijn fout, verkeerd gelezen @brammerttt.

 • Nico

  25 juli 2017 om 19:59

  @brammerttt
  Dit wordt door het bedrijf geregeld waar je werkt, net zoals bijvoorbeeld een minimum wachtwoordlengte, wissen op afstand, verbod van apps zoals google drive, dropbox enzovoort, alleen browsen via VPN van de zaak. Allemaal dingen die je regelt door bedrijfs policies, heeft niet veel met email via Exchange te maken, meer met veiligheid zodra je data van je bedrijf op je telefoon ontvangt. email via Exchange kan ook zonder beperkingen ingesteld worden.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!