24 december 2016

BasisiOS: Instellingen herstellen bij problemen met iPhone of iPad

instellingen ios logo 7 retina

Het kan wel eens gebeuren dat je iPhone of iPad problemen geeft. Eén van de meest voorkomende problemen zijn applicaties die niet meer opstarten. Ook kan het zijn dat instellingen niet meer worden niet meer geactiveerd. Of het netwerk werkt niet naar behoren. Als eerst wat je dan moet doen in je iDevice geforceerd herstarten.

Mocht dat niet helpen dan kun je altijd nog de desbetreffende app verwijderen en opnieuw installeren. Toch kan de oorzaak ergens anders liggen en ben je genoodzaakt de instellingen van je iPhone of iPad te herstellen. Je hebt verschillende mogelijkheden en zijn in de meeste gevallen erg effectief en lossen het probleem daadwerkelijk op.

Instellingen herstellen bij problemen met iPhone of iPad

• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar 'Algemeen'
• Kies voor de optie 'Stel opnieuw in'
• Tik op 'Herstel alle instellingen'

instellingen herstellen voor iOS (iPhone en iPad)

Volg de vervolgstappen, de instellingen worden nu volledig hersteld. Dit heeft alleen betrekking tot de instellingen applicatie en er worden geen foto's, apps, en overige zaken gewist. Let wel, je zal bijvoorbeeld wel enkele zaken opnieuw moeten activeren zoals iMessage of de instellingen voor Berichtgeving.

Heb je problemen met je netwerk dan kun je ook kiezen voor 'Herstel netwerkinstellingen', problemen met het toetsenwoordenboek zoals foute autocorrectie kun je ook oplossen. De indeling van het beginscherm, locatie en privacy kunnen ook worden hersteld via deze opties. Wil je een volledige herstel, inclusief het verwijderen van apps, foto's en gegevens dan moet je kiezen voor 'Wis alle inhoud en instellingen'.

Lees ook: Een iPhone, iPad of iPod Touch herstellen via iTunes

Op appletips vind je tips terug voor beginners, gevorderden en experts. In de categorie basistips vind je eenvoudige tips en weetjes over OS X, iOS en overige Apple producten, deze zijn speciaal gericht op nieuwe Apple gebruikers. Alle basistips vind je hier terug. De tips voor beginners zijn een aanvulling op de basistips.Reacties


 • veerle

  9 oktober 2017 om 0:45

  na installatie van update op iPad kan ik zelfs niet meer naar instellingen gaan ??? Alle hierboven voorgestelde oplossingen zijn dus onmogelijk
  Wat moet ik doen ?
  Met vgr Veerle

 • Wesley Fabry

  9 oktober 2017 om 7:27

  @veerle alles herstellen via iTunes vermoed ik dan: https://www.appletips.nl/iphone-ipad-herstellen-itunes/

Een reactie toevoegen: