15 april 2017

iOS: Instellingen voor het mobiele netwerk herstellen

instellingen ios logo 7 retina

Iedere iPhone is geschikt voor het mobiele internet, als je een iPad Cellular hebt kun je ook verbinding maken met het datanetwerk. Alles hangt af van de instellingen van je provider en of je al dan niet een databundel hebt afgesloten.

Iedereen met een SIM-kaart kan verbinding maken met het mobiele internet, wie geen databundel heeft betaald per megabyte (MB). In sommige gevallen kan het zijn dat je problemen ervaart met het mobiele netwerk op je iPhone of iPad. Vaak bij een iOS update treden er problemen, soms worden de instellingen voor het mobiele internet per ongeluk gewijzigd. Gelukkig kun je deze vrij eenvoudig herstellen.

Het mobiele netwerk herstellen in iOS

• Open Instellingen
• Navigeer naar 'Mobiel netwerk'
• Tik op 'Opties mobiele data'
• Kies voor 'Mobiele datanetwerk'

mobiel netwerk herstellen ios iphone en ipad

Je krijgt nu een overzicht van alle instellingen voor Mobiele data, MMS en persoonlijke hotspot. Onderaan deze instellingen vind je de optie 'Stel opnieuw in', tik hierop om de instellingen voor het mobiele netwerk te herstellen. De instellingen zijn per provider verschillend, iOS haalt tijdens het herstellen de gegevens vanaf de SIM-kaart af. Specifieke instellingen kun je terugvinden op de website van je provider.

Mocht bovenstaande opties niet helpen kun je eventueel de gehele netwerkinstellingen herstellen via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Stel opnieuw in ▸ Herstel netwerkinstellingen. Zowel wifi als het mobiele datanetwerk worden hersteld.

Lees ook: Mobiele data en roaming uitschakelen op een iPhone of iPadReacties


  • Bo

    21 september 2016 om 17:41

    Mijn iphone reageert nauwlijks meer en als ik aan het typen ben dan wil ik bijv. iets verwijderen en dan drukt die op spatie. of dan wil ik de apps weg klikken en dat reageert die niet meer…
    heb je hier een oplossing voor?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!