30 juli 2016

ScreencastAT Holiday: Foto’s bijsnijden, kantelen of rechtzetten in iOS

foto iOS app

In de Foto’s applicatie op je iPhone of iPad kun je heel eenvoudig foto’s bijsnijden of recht zetten. Bovendien blijft de originele foto bewaard en worden alle wijzigingen gesynchroniseerd met al je andere apparaten via iCloud-fotobibliotheek.

Helaas kun je in iOS alleen maar foto’s bijsnijden of rechtzetten, een foto spiegelen is vooralsnog onmogelijk. Dit laatste kun je bijvoorbeeld wel toepassen met behulp van applicaties van derden zoals Camera+.

Foto’s bijsnijden, kantelen of rechtzetten in iOS

Open de foto die je wilt bewerken, tik bovenin op 'Wijzig' (vanaf iOS 10 op de drie horizontale strepen met bolletjes). Tik onderaan op het vierkant met de twee draaiende pijlen. Om een foto recht te zetten volstaat het om onder de foto het driehoekje naar links of rechts te slepen. Goed om te weten, iOS corrigeert automatisch 'scheve' foto’s.

Foto bijsnijden, kantelen of rechtzetten via iOS

Een foto kun je kantelen door op het vierkant met de pijl naar links te tikken. Via de rechthoeken rechts kun je het formaat van de foto wijzigen. Handmatig bijsnijden kun je ook eenvoudig toepassen door de hoeken van de foto te slepen of in te zoomen. Bevestig alle wijzigingen door op 'Gereed’ te tikken. Bekijk onderstaande video ter verduidelijking.

Lees ook: Foto’s bewerken en aanpassen in Foto’s voor de Mac


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on


'AT Holiday' geeft je allerlei handige tips voor de iPhone, iPad en iPod Touch die erg nuttig op vakantie kunnen zijn. Klik hier voor meer AT Holiday tips.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: