11 juli 2017

AT Holiday: Foto’s bijsnijden, kantelen of rechtzetten in iOS

In de Foto’s applicatie op je iPhone of iPad kun je heel eenvoudig foto’s bijsnijden of recht zetten. Bovendien blijft de originele foto bewaard en worden alle wijzigingen gesynchroniseerd met al je andere apparaten via iCloud-fotobibliotheek.

Helaas kun je in iOS alleen maar foto’s bijsnijden of rechtzetten, een foto spiegelen is vooralsnog onmogelijk. Dit laatste kun je bijvoorbeeld wel toepassen met behulp van applicaties van derden zoals Camera+.

Foto’s bijsnijden, kantelen of rechtzetten in iOS

Open de foto die je wilt bewerken, tik bovenin op 'Wijzig' (vanaf iOS 10 op de drie horizontale strepen met bolletjes). Tik onderaan op het vierkant met de twee draaiende pijlen. Om een foto recht te zetten volstaat het om onder de foto het driehoekje naar links of rechts te slepen. Goed om te weten, iOS corrigeert automatisch 'scheve' foto’s.

Foto bijsnijden, kantelen of rechtzetten via iOS

Een foto kun je kantelen door op het vierkant met de pijl naar links te tikken. Via de rechthoeken rechts kun je het formaat van de foto wijzigen. Handmatig bijsnijden kun je ook eenvoudig toepassen door de hoeken van de foto te slepen of in te zoomen. Bevestig alle wijzigingen door op 'Gereed’ te tikken. Bekijk onderstaande video ter verduidelijking.

Lees ook: Foto’s bewerken en aanpassen in Foto’s voor de Mac


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on


'AT Holiday' geeft je allerlei handige tips voor de iPhone, iPad en iPod Touch die erg nuttig op vakantie kunnen zijn. Klik hier voor meer AT Holiday tips.


Reacties


 • Edward

  11 juli 2017 om 9:48

  3 dingen vindt nog jammer aan de app:
  – geen mogelijkheid om te retoucheren (bijv lensflare wegwerken)
  – handmatig bijsnijden zou voor mij default het standaardformaat van de foto mogen houden (nu moet je dat telkens handmatig ingeven)
  – op de PC Kun je direct doorklikken naar de volgende foto, zonder uit het “bewerken menu” te gaan. Bij de IPhone moet je elke foto weer apart aanklikken, bewerken en terug; dan weer de volgende foto, enz

 • Marc Hemeryck

  11 juli 2017 om 12:44

  Hoe kan je de filesize van een foto verminderen (nadat de foto genomen is) om te kunnen verzenden naar mensen die geen iPhone hebben ?

 • Wesley Fabry

  12 juli 2017 om 11:03

  @marc dat is niet mogelijk met de standaard foto’s app. Je kunt hiervoor wel een alternatieve app uit de app store voor gebruiken. Als je zoekt op ‘foto verkleinen’ vind je er een aantal.

Een reactie toevoegen: