12 februari 2016

Hoe verbinding maken met een verborgen netwerk?

wifi netwerk icon

Het kan soms voorkomen, zeker op vakantie, dat je moet verbinden met een verborgen Wi-Fi netwerk. Het netwerk is gewoon beschikbaar in de ruimte, heeft een hoge snelheid, maar is niet te zien in de lijst met beschikbare netwerken.

Vaak word je op de hoogte gebracht dat het om een verborgen netwerk gaat, om hier verbinding mee te maken moet je de volgende zaken weten: netwerknaam, soort beveiliging en het wachtwoord.

De netwerknaam en wachtwoord spreken voor zicht, het type beveiliging ligt iets gevoeliger. Het gaat hier om WEP, WPA, WPA2 en dan nog op bedrijfsniveau. Vaak zal de eigenaar van het netwerk je toelichten om wat voor soort beveiliging het gaat (meestal WPA2). Om te kunnen verbinden moet je onderstaande procedure volgen voor iOS.

verborgen netwerken iOS

Open Instellingen ▸ Wi-Fi ▸ Anders… Vul hier de naam van het netwerk in en kies 'Beveiliging', zodra je deze hebt keer je terug via (ander netwerk) en vul je het wachtwoord in. Vervolgens kun je op de knop 'Verbind' klikken om een verbinding tot stand te brengen. Soms is het netwerk verborgen, maar moet je geen wachtwoord opgeven. Dan kun je dit ook op deze manier doen, selecteer dan 'Geen' bij 'Beveiliging'.

Hoe verbinden via OS X

Ook in OS X is het mogelijk om te verbinden met een verborgen netwerk. Klik in de menubalk op het Wi-Fi icoon en selecteer ''Verbind met ander netwerk'. Op dezelfde manier als in iOS kun je dan een verbinding tot stand brengen.

Verborgen netwerk verbinden

Lees ook: Wat is VPN en hoe werkt het?

'AT Holiday' geeft je allerlei handige tips voor de iPhone, iPad en iPod Touch die erg nuttig op vakantie kunnen zijn. Klik hier voor meer AT Holiday tips.Reacties


 • Ben van Lien

  23 november 2016 om 9:10

  Geachte hr/mw ik wil u er op wijzen dat er nog steeds mensen met een gewone computer zijn, dus leuk als er iets word uitgelegd maar dan ook graag voor een laptop of desktop
  Vriendelijke, Groet Ben van Lien

 • Wesley Fabry

  23 november 2016 om 10:34

  @Ben dit is natuurlijk een Apple-website.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!