2 juli 2014

AT Holiday: Een automatische vakantie melding activeren in iCloud of Gmail

vliegtuigmailHet is zomer, vele hebben vakantie en sommige willen dan even niet bereikbaar zijn. Niets mis mee, ook al is dit in deze tijden erg moeilijk. Wanneer je niet gestoord wil worden kun je dus even je telefoon of Mac uitschakelen en genieten van de zon, zee en strand.

Maar toch (zeker in geval van zaken) is het handig om even te laten weten dat je er niet bent. Maak je gebruik van de Gmail of iCloud e-maildienst dan kun je ervoor kiezen om een vakantie (out of office) melding te activeren. Wanneer iemand je dan een e-mail stuurt ontvangt deze automatisch een antwoord met daarin een zelfgekozen tekst. Volg onderstaande stappen om zo’n melding in te schakelen.

• Open iCloud.com in je webbrowser (dekstop)
• Log in met je Apple ID
• Klik op ‘Mail’
• Navigeer naar de navigatiekolom en klik onderaan op het tandwiel
• Kies hier voor de optie ‘Voorkeuren’

vakantiemelding

Open in het bekomen pop-up venster het tabblad ‘Vakantie’ en vul in het tekstveld een gewenste tekst in. Vink vervolgens boven het tekstveld de optie ‘Reageer automatisch op berichten wanneer zij binnenkomen’ aan. Wanneer deze optie is ingeschakeld zal iCloud automatisch het antwoord versturen op alle inkomende e-mail (iCloud).

Vakantie melding voor Gmail gebruikers

Heb je een gmail account? Dan kun je ook een vakantie melding activeren. Ga hiervoor naar gmail.com en log in, klik vervolgens op het tandwiel om de instellingen te openen. Selecteer hier in het menu de optie ‘Settings’ en klik in het bekomen venster op ‘General’. Scroll naar beneden en zoek naar de optie 'Vacation responder’. Vink de optie 'vacation responder on’ aan en vul in het tekstveld een gewenste boodschap in.

gmailvakantie

Verder kun je een start en eind datum koppelen aan het bericht. Hierdoor zal deze enkel verstuurd worden in de periode dat je graag wil en ook daadwerkelijk niet bent. Hierdoor kun je dit bijvoorbeeld nu al instellen en pas laten ingaan als je vakantie begint. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om dit bericht enkel te versturen naar je contacten en/of leden van een groep. Scroll naar beneden en klik op de knop ‘Save changes’ om de vakantie melding te activeren.

'AT Holiday' geeft je gedurende de zomer allerlei handige tips voor de iPhone, iPad en iPod Touch die erg handig op vakantie kunnen zijn. Klik hier voor meer AT Holiday tips.Reacties


 • PatrickNL

  2 juli 2014 om 11:00

  Zeg ook gelijk even dat de sleutel onder de deurmat ligt… nog makkelijker voor de inbrekers!

  P.S. vergeet ook niet op je Facebook en andere social media aan te geven dat je op vakantie bent.

 • PatrickNL

  2 juli 2014 om 11:06

  Het is bekent dat inbrekers – juist in de vakantieperiode – hun slag slaan omdat mensen overal (mail/social media) aangeven dat ze met vakantie zijn. Vaak staat ergens anders wel een adres genoemd, zodat het makkelijk na te gaan is wie wel of niet thuis is en wanneer.

 • Amber

  2 juli 2014 om 11:34

  Sorry Patrick, maar ik geloof dat je nu overdrijft. Deze dienst is totaal wat anders dan de sociale media. Je geeft aan dat je niet kan antwoorden op de Mail, je beslist zelf of je er wel dan niet een reden voor opgeeft en wanneer je terug bent.

  Mensen die hun iCloud of Gmail gebruiken voor zakelijke doeleinde (zijn er een hoop) is dit een perfect middel. Daarnaast wil het niet zeggen als je (wegens vakantie) ook daadwerkelijk in het buitenland of niet thuis bent.

 • David

  2 juli 2014 om 11:40

  Ik sluit mij aan bij de reactie van Amber, als je de tekst in het voorbeeld van appletips gebruikt zit het wel goed. Je geeft aan dat je even niet te bereiken bent en je zo snel mogelijk reageert. Geen datums en redenen waarom je er niet bent. Daarnaast geef je aan dat bij dringende gevallen bereikbaar bent op je telefoonnummer. Hierdoor kunnen alleen bekende je bellen omdat zij hun telefoonnummer hebben. Prima voorbeeld en prima tip van appletips die duidelijk er over hebben nagedacht, bedankt!

 • David

  2 juli 2014 om 11:42

  Ter aanvulling: een inbreker moet dan ook al je e-mailadres kennen en je in deze periode sturen. De kans dat iemand je via Twitter of Facebook in de gaten houd is groter dan via e-mail

 • Briolet

  4 juli 2014 om 17:11

  Ja, maar ik ken ook iemand die plotseling een “vriend” in zijn huis tegenkwam, toen hij onverwachts thuis kwam. Inbraak gebeurd niet altijd door wildvreemden.
  Wat dacht je wat er gebeurd als je forse ruzie met iemand hebt, en diegene komt er achter dat je een dagje weg bent?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!