15 mei 2016

AT Holiday: Teksten en foto’s vertalen met Microsoft Translator

microsoft translator app icoon

Ga je naar het buitenland dan kan je nog wel een moeite hebben met bijvoorbeeld de menukaart, naamborden, bepaalde teksten of informatie op een lokale website. Met behulp van de Microsoft Translator applicatie is dit verleden tijd en kun je dit eenvoudig vertalen vanaf je iPhone of iPad.

Met de app is het mogelijk om teksten en foto’s te vertalen direct vanaf je iDevice, zo heb je snel een vertaling. Ook kun je zinnen inspreken en laten vertalen door de app zodat je eventueel een gesprek voeren of een vraag stellen aan een lokaal iemand.

Hoe Microsoft Translator gebruiken?

De Translator applicatie is erg eenvoudig in gebruik, de applicatie kun je hier gratis downloaden. Open de applicatie en je kunt direct aan de slag.

Tik op het microfoon-icoon en spreek een vraag of tekst uit, de app registreert dit (net zoals Siri) en vertaalt dit onmiddellijk, vervolgens wordt de vertaalde tekst uitgesproken. Door op het pijl-icoon te tikken kun je de vertaalde tekst groot weergeven op het scherm.

Microsoft Translator om teksten te vertalen

Wanneer je terugkeert naar het hoofdscherm zie je nog andere iconen, wil je een gesprek voeren met iemand dan kun je het beste kiezen voor de tekstballonnen. Kies de taal die jij en je gesprekspartner spreekt en per direct kun je op het microfoon-icoon tikken om tekst uit te spreken en te laten vertalen net zoals eerder genoemde functie.

Handmatig tekst vertalen of via een foto

Op het start scherm vind je ondermeer een toetsenbord- en camera-icoon terug. Via het toetsenbord kun je handmatig tekst invoeren en vertalen, uiteraard kun je zelf te taal kiezen of laten detecteren door de app.

Kies je voor het camera-icoon dan is het mogelijk om een foto te maken van een bepaalde tekst of bord. Translator gaat opzoek naar de juiste tekst en taal en zal deze vertalen naar jouw gekozen taal. Erg handig en zeker de moeite waard om te proberen.

Vertalingen uitvoeren met de Apple Watch

De Translator applicatie heeft ook een versie voor de Apple Watch, echter kun je hier alleen gesproken tekst vertalen en de geschiedenis of vaste vertalingen raadplegen. De taal die de Apple Watch gebruikt voor de vertalingen is de taal die je als laatste hebt gebruikt in de iPhone app.

Geen internetverbinding meer nodig

De Microsoft Translator heeft geen internetverbinding nodig om tekst te vertalen, dit kan volledig offline. Voor je dit kunt doen moet je de talen downloaden naar je iPhone of iPad. Hoe je dit doet lees je hier terug op appletips.

Lees ook: Webpagina’s vertalen met de vertaal-app van Microsoft

Microsoft Translator
Microsoft TranslatorApple Watch app
Categorie: Productivity, Travel
Ontwikkelaar: Microsoft Corporation
iPad & iPhone  4+  112 MB DOWNLOAD GRATIS

'AT Holiday' geeft je allerlei handige tips voor de iPhone, iPad, iPod Touch en Mac die erg handig op vakantie kunnen zijn. Klik hier voor meer AT Holiday tips.Reacties


  • Macboekje

    15 mei 2016 om 20:11

    Ik heb de app geprobeerd met een Engelse site en met een ingesproken Nederlandse tekst.De resultaten waren abominabel. Onbruikbaar!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!