15 januari 2017

iOS 10iOS 10: Digital Touch gebruiken op een iPhone of iPad

Digital Touch Apple Watch

Een functie die exclusief voor de Apple Watch was is nu ook beschikbaar in iOS, vanaf iOS 10 kun je namelijk Digital Touch ook gebruiken in Berichten. Met behulp van deze functie kun je kleine tekeningen versturen, maar ook je 'hartslag' en taps verzenden.

Speciaal voor de iPhone en iPad is het ook mogelijk om de Touch-effecten toe te voegen aan foto’s en video’s die je op dat moment zelf maakt. Echter vraagt deze laatste optie wel enige oefeningen. De Digital Touch berichten zijn te bekijken in iOS, watchOS en macOS.

Digital Touch gebruiken in Berichten

• Open een nieuw of bestaand gesprek
• Tik op het hartje met twee vingers
• Zie je deze optie niet? Tik dan eerst op >-teken

Meteen kun je een Touch maken via het zwarte vlak op het scherm. Links van het veld vind je de verschillende kleuren terug, rechts staat in het kort hoe je Digital Touch toepast. Tik voor een tap, leg twee vingers op het zwarte vlak om een hartslag te versturen, tik met twee vingers om een kus te versturen. 3D Touch voor een ster en teken met één vinger. Het bericht wordt onmiddellijk verzonden wanneer je enige momenten geen input meer geeft. Snel zijn is dus de boodschap.

digital touch in ios 10 berichten

Is het mini zwarte vlakje net iets te klein voor je? Tik dan rechtsonder op het pijl-teken (^), het touch-veld wordt dan over het gehele scherm weergegeven. Wanneer je deze weergave actief hebt kun je onderaan op de filmcamera tikken om live een korte video op te nemen, tijdens het filmen kun je meteen Digital Touch effecten toepassen. Verstuur je liever een foto met Touch-effecten? Tik dan op de witte ronde knop. Bij de kleine weergave van het touch-veld kun je onmiddellijk op de camera tikken om een video op te nemen.

De berichten die je verstuurd en ontvangt worden automatisch na 2 minuten gewist. Door onderaan op 'Behoud' te tikken is het mogelijk deze te bewaren in het gesprek. Digital Touch is net zoals op de Apple Watch (meer info) goed oefenen voor je echt mooie kunstwerken kunt versturen. Het is leuk, maar wordt over het algemeen weigen (tot niet) gebruikt.

Lees ook: Alle vernieuwingen in de Berichten app


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: