15 oktober 2016

iOS 10iOS 10: Speciale effecten toevoegen aan berichten

berichten icoon iOS

Vanaf iOS 10 kun je effecten toevoegen aan een bericht dat je verstuurt. Dit kan een tekstballon-effect zijn of een schermvullende variant. De effecten zijn nieuw en te versturen via iMessage.

Houdt er wel rekening mee dat de effecten alleen te versturen zijn via iMessage en weergegeven kunnen worden op een iOS 10 of watchOS 3 apparaat. In macOS Sierra worden de meeste effecten niet weergegeven, maar wel kenbaar gemaakt via een kleine tekst (meer info).

Effecten toevoegen aan berichten vanaf iOS 10

• Schrijf een nieuw bericht of antwoord op een bestaand
• Leg je vinger of 3D Touch op de verstuur-knop (pijl omhoog)
• Wacht enige momenten tot het effectenscherm verschijnt
• Sleep direct je vinger naar het effect dat je wilt gebruiken

Effecten toevoegen aan berichten in iOS 10

Je kunt je vinger ook los laten en daarna tikken (of slepen) op de bolletjes om een voorvertoning van het effect te kunnen bekijken. Tik op de pijl om het bericht inclusief het effect te verzenden. Wil je toch geen effect toevoegen? Tik dan op het kruisje.

Open het tabblad 'Scherm' met behulp van een tik, hier vind je allerlei effecten terug met betrekking tot het gehele scherm. De verschillende effecten kun je hieronder bekijken in een video.

Ik kan geen berichten versturen of ontvangen met een effect

Wanneer je bovenstaande toepast en nog steeds geen berichten met effecten kan versturen of ontvangen, dan heb je wellicht ‘Verminder beweging’ ingeschakeld. Dit kun je uitschakelen via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toegankelijkheid ▸ Verminder beweging ▸ schakel dit uit. Je zal merken dat je nu wel gebruik kunt maken van de effect in Berichten.

Heb je een toestel met iOS 9, watchOS 2 of OS X El Capitan of ouder, dan krijg je de effecten als geschreven tekst te zien.

Lees ook: Effecten in berichten uitschakelen en verbergen


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on


Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 10 tips.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!