24 oktober 2016

iOS 10iOS 10: Handgeschreven berichten schrijven en versturen

berichten icoon iOS

De berichten applicatie heeft een hoop nieuwe functies, opties en effecten gekregen in iOS 10. Zo kun je snel alle woorden vervangen door emoji's of een bericht versturen met een schermvullend effect (meer info).

Vanaf iOS 10 kun je in de Berichten applicatie ook handgeschreven teksten versturen. Dit is vooral handig en leuk op een iPad Pro met de Apple Pencil, maar ook op de iPhone kan dit. Met behulp van de Pencil of vinger kun je teksten schrijven. Vaak zullen dit korte zinnen of woorden zijn.

Handgeschreven berichten schrijven en versturen in iOS Berichten

Om de handschrift-functie te activeren op een iPad moet je gewoon tikken op het potlood-icoon onderaan het toetsenbord. Op een iPhone en iPod Touch kun je dit toepassen door de Berichten applicatie te openen en je iPhone een kwartslag (liggende modus) te draaien.

Handgeschreven berichten maken en versturen in iOS 10 berichten

Schrijf nu je boodschap met je vinger in het daarvoor bestemde veld. Ook kun je de eerder geschreven teksten raadplegen via de suggesties. Tik op 'Klaar' om het handgeschreven bericht toe te voegen. Daarna kun je eventueel nog een opmerking toevoegen aan het bericht.

Zie je de functie niet wanneer je jouw iPhone of iPod Touch draait? Dan kun je onderaan op de krul tikken in het toetsenbord. Hiermee activeer je direct de handschrift-functie. Let wel, deze functie is alleen beschikbaar in combinatie met het originele Apple toetsenbord.

Eerder geschreven berichten verwijderen

Bij het tekenveld vind je ook eerder geschreven berichten terug. Deze kun je verwijderen door je vinger op het bericht te leggen tot deze gaan wiebelen. Tik daarna op het kruisje om het bericht te verwijderen.

Lees ook: Let op voor hoge MMS-kosten in Berichten

Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch met iOS 10!
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 10 tips.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!