23 januari 2016

Medisch ID raadplegen vanaf het toegangsscherm

gezondheid logo iOS

Het is al eerder gebleken dat het Medisch ID kan helpen wanneer medische hulp nodig is. Met behulp van het Medisch ID in iOS kun je allerlei medische gegevens op een soort van informatie kaartje zetten.

Deze gegevens kunnen onder andere medische aandoeningen zijn, maar ook allergieën en medicijnen die je op dit moment gebruikt. Daarnaast kun je allerlei medische aantekeningen, je bloedgroep, gewicht en lengte toevoegen. In noodgevallen is het mogelijk je Medisch ID te tonen op het toegangsscherm van je iPhone.

Via het Medisch ID kan bijvoorbeeld de dokters onmiddellijk zien dat je allergisch bent aan bepaalde medicijnen wat dan weer in jouw voordeel werkt. Hoe je het Medisch ID raadpleegt vanaf het toegangsscherm lees je hieronder terug.

• Activeer de iPhone door op een knop te drukken
• Druk vervolgens op de Thuisknop
• Tik links onderaan bij het invoeren voor de code op 'Noodgeval'
• Vervolgens kun je links onderaan tikken op 'Medisch ID'

Medisch ID raadplegen vanuit het toegangsscherm, voorbeeld!

Het Medisch ID wordt onmiddellijk geopend en kan bekeken worden. Als je geen code hebt ingesteld dan kan de persoon je Medisch ID raadplegen via de Gezondheid applicatie op de iPhone.

Zie je het Medisch ID niet op het toegangsscherm? Controleer dan eerst of deze wel de toegang heeft via de Gezondheid applicatie ▸ Medisch ID ▸ Wijzig ▸ schakel de optie 'Toom bij vergrendeling' in.

Lees ook: Een Medisch ID aanmaken en gebruikenReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!