25 september 2016

WATCHwatchOS 3: SOS-noodmelding en Medisch ID op de Apple Watch

gezondheid Apple watch watchOS

Met de komst van watchOS 3 voel je je wellicht iets veiliger wanneer je de Apple Watch om hebt. Mocht er plotseling iets met je aan de hand zijn dan kun je via de Apple Watch snel hulpdiensten bellen.

De hulpdiensten of personen die je vinden kunnen via de Apple Watch je Medisch ID raadplegen. Het Medisch ID kun je instellen via de Gezondheid applicatie in iOS. Hoe dat precies werkt lees je hier terug. Vanaf iOS 10 kun je ook een SOS-contactpersoon toevoegen aan je Medisch ID, dit kan via Gezondheid ▸ Medisch ID ▸ Wijzig. De contactpersonen kunnen dan ook direct via de Apple Watch gebeld worden bij nood.

SOS-noodmelding instellen op de Apple Watch

• Open de Apple Watch iPhone app
• Navigeer naar 'Mijn watch'
• Tik op 'Algemeen'
• Open 'SOS-noodmelding'

Kies nu of je direct het alarmnummer (112) wilt bellen bij het activeren van SOS-noodmelding. Dit houdt in wanneer je de zij-knop van je Apple Watch indrukt direct het alarmnummer wordt gebeld. Als je de optie niet inschakelt kun je toch gebruikmaken van de SOS-optie.

SOS-noodmelding instellen op de iPhone

Ook hier kun je SOS-contactpersonen toevoegen, tik hiervoor op de daarvoor bestemde knop. Wanneer je besluit via de SOS-optie de hulpdiensten te bellen krijgen deze personen (maximaal 3) automatisch een bericht met je huidige locatie. Let op, deze contactpersonen moet je handmatig toevoegen, de personen gekoppeld aan je Medisch ID worden niet automatisch op de hoogte gebracht.

SOS-noodmelding en Medisch ID gebruiken vanaf watchOS 3

• Druk de zij-knop van je Apple Watch in
• Of de hulpdiensten worden direct gebeld (zie beschrijving hierboven)
• Of je hebt de mogelijkheid tussen drie opties

Je kunt nu de schakelaar bij één van de drie opties naar rechts schuiven. Met 'Zet uit' kun je de Apple Watch uitschakelen, met 'Medisch ID' kun je het medisch dossier tonen op de Apple Watch, met 'SOS-noodmelding' kun je direct de hulpdiensten bellen.

SOS-noodmelding watchOS 3 met Medisch ID

Wanneer je de SOS-optie hebt geactiveerd wordt direct het alarmnummer 112 gebeld, in het buitenland wordt het lokaal nummer van de hulpdiensten gebeld. Je kunt het gesprek beëindigen door stevig te drukken op het scherm. Als je SOS-contactpersonen hebt ingesteld krijgen zij een bericht met je huidige locatie. Daarna verschijnt het Medisch ID in beeld. Hopelijk moet je deze optie nooit gebruiken, maar het is wel fijn dat ie er is.

Lees ook: Gezondheid compleet vernieuwd en overzichtelijker in iOS 10

Meer functionaliteit en een snellere Apple Watch door watchOS 3
Klik hier voor een overzicht van alle tips.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: